Eski ve yeni siyasetçiler yemekte buluştu

Çerkezköy Belediyesine, başkanlık ve meclis üyeliği yapan eski ve yeni siyasetçiler, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi. Siyasetin konuşulmadığı yemekte, katılı

SİYASET 3.06.2016 11:20:00 0
Eski ve yeni siyasetçiler yemekte buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Yalı Restaurant’ta verilen yemeğe, Akay ile, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş, Esengül Güven ve İmdat Özgör'ün yanı sıra, Çerkezköy eski Belediye Başkanları Ali Ertem, Remzi Garip ve Selami Toz, eski ve yeni Belediye Meclis Üyeleri ile Çerkezköy Belediyesi birim amirleri katıldı.

KAPIDA KARŞILADI
Eski ve yeni siyasetçileri bir araya getiren Başkan Akay, davetlileri kapıda karşıladı. Amaçlarının bugüne kadar Çerkezköy Belediyesi’nde hizmetleri olan Belediye Başkanlarını ve Meclis Üyelerini buluşturmak olduğunu belirten Akay, "Böylece eski dostlukları, hatıraları canlandırıp, varsa Çerkezköy’ün geleceği adına fikirlerimizi paylaşabileceğimiz bir ortam yaratmak istedik.Bizleri kırmayıp davetimize katılım gösteren, çeşitli mazeretleri nedeni ile davetimize icabet edemeyen herkese Çerkezköy’e yaptığı hizmetler ve sağladığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yemek eski dostların bir araya gelmesine, anıların canlanmasına vesile olmuştur” dedi.

HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN
Eski dostları bir araya getiren Akay'a teşekkür eden Çerkezköy eski Belediye Başkanlarından Selami Toz, "Çerkezköy’e hizmet etmiş, taş üstüne taş koymuş kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bu vesile ile bugün aramızda bulunmayan, ebediyete intikal eden Belediye Başkanlarımız ve meclis üyelerimizi de saygı ve rahmet ile anıyor; hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

İHTİLALİN ARDINDAN ENCÜMEN OLDUM
Eski Belediye Başkanlarından Remzi Garip ise yaptığı konuşmada, "Ben Çerkezköy’e 1979 yılında geldim. 1980 yılında yapılan ihtilal ile dönemin Kaymakamı, Belediye Başkanı oldu ve ben de atama ile encümen oldum. Böylece ilk kez Belediye ile o zaman tanıştım. 1980’den sonra hem Çerkezköy’ün gelişmesini, hem de belediye hizmetlerini yakından takip etme imkanım oldu. O günden bugüne Çerkezköy ve Çerkezköy Belediyesi çok yol kat etti. Bu yolda kimlerin emeği, çabası ve katkısı varsa onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR
Bu organizasyonu planlayan, düşünen, katkısı olan herkese şükranlarını sunduğunu belirten Akay'dan önceki iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem, "Ben 1991 yılından beri Çerkezköy’deyim. O günden bu yana ilçenin nasıl geliştiğini ve büyüdüğünü yakından gözlemledim. Şehrimizin gelişmesinde, büyümesinde, şehirleşmesinde emek sunan, katkı veren herkese teşekkür ederim. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan vatandaşın gönlüne girmek, gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Önemli olan halka hizmet etmektir. “Benim 10 yıllık görev sürem çok çabuk geçti. Vahap Başkanımızın da 5 yılının 2’si gitti. 3 yıl sonra yine seçim telaşı başlayacak. Zaman çok çabuk akıp geçiyor. Bu nedenle esas olan vatandaşın gönlüne, kalbine girmek, arkadan hayır duası ile yad edilmektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından akşam yemeği yendi.Samimi sohbetlerin yapıldığı yemeğin sonunda, katılımcılara Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlatılan hediyeler takdim edildi

Haber / Ahmet KARDEŞ