Final maçı nefes kesti

Çerkezköy Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası'nın şampiyonu finalde 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı 3-1 yenen Nurullah Narin Ortaokulu oldu. Turnuvanın

SPOR 2.06.2016 19:07:00 0
Final maçı nefes kesti

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ
Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 4 grupta toplam 18 takımın mücadele ettiği 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nın şampiyonluk maçı 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynandı.Mücadeleyi Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ali Dede ve Uğur Erem ile çok sayıda sporsever katıldı.
Özkan Küçükkapdan ve Emrah Baran hakem ikilisinin yönettiği final maçı karşılıklı sayılarla başladı. Başa baş ilerleyen mücadelede Nurullah Narin Ortaokulu ilk teknik molaya 8–4 önde girdi. Molanın ardından oyuna ağırlığını koyan Nurullah Narin Ortaokulu ikinci teknik molaya da 16-7 önde girdi. İkinci teknik molanın ardından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı aradaki sayı farkını kapatma yoluna gitse de Nurullah Narin Ortaokulu yirmili sayılara 21-17 önde girdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımda kontrollü bir oyun sergilerken oyun 24-24’te eşitlendi. Ancak maçın başından beri rakibine öne geçme şansı tanımayan Nurullah Narin Orta Okulu arka arkaya iki sayı bularak seti 26-24 önde tamamladı. 

TUGAY KOMUTANLIĞI SKORU EŞİTLEDİ
Karşılaşmanın ikinci setine rakibine göre kontrollü başlayan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ilk teknik molaya 4-8 önde girerken oyunun ilerleyen bölümlerinde de bu skoru koruyarak ikinci teknik molaya da 13-16 önde girmesini bildi. İkinci teknik molanın ardından farkı kapatmak için hücum ve baskılarını artıran Nurullah Narin Ortaokulu üst üste bulduğu sayılarla yirmili sayılara 20-17 önde girdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde rakibinin hatalarını da değerlendiren 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı bulduğu sayılarla rakibinin skoru 21-21 eşitledi. 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı bu skordan sonra rakibine öne geçme fırsatı vermezken seti 23-25 kazanarak skoru 1-1 eşitledi.
Karşılaşmanın üçüncü setinde ilk bölümler karşılıklı alınan sayılar ile geçilirken setlerde eşitliği sağlayan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı maçın ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Her iki takım da sette kontrollü bir oyun sergilerken ilerleyen bölümler de skor 12-12’de eşitlendi. İkinci teknik molaya 14-16 önde giren 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı maçın ilerleyen bölümlerinde sayı üstünlüğünü koruyamadı. 20-20’de oyunun tekrar eşitlendiği sette Nurullah Narin Orta Okulu baskı ve preslerini artırarak seti 25-23 almasını bildi.

NURULLAH NARİN ORTAOKULU ŞAMPİYON OLDU 
Dördüncü sete hızlı başlayan taraf Nurullah Narin Ortaokulu oldu. Sete 5–1’lik bir seriyle başlayan Nurullah Narin Ortaokulu, ilk teknik molaya da 8–2 önde girdi. Mola sonrası 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı başarılı hücum ve sıkı savunmayla rakibine oranla daha fazla sayı bulsa da setin kontrolünü elinden bırakmayan Nurullah Narin Ortaokulu, ikinci teknik molaya da 16-14 önde girmeyi bildi. Oyun disiplininden kopmayan ve rakibine sayı şansı vermeyen Nurullah Narin Ortaokulu dördüncü seti de 25–18 önde bitirerek maçı 3–1 kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ 
Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda şampiyonluk maçının ardından birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden takımlar için ödül töreni düzenlendi. 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende, Turnuva üçüncüsü Turkuaz Etüt Eğitim Merkezi’ne 3.’lük kupası ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez verirken, turnuva ikincisi kupa ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ın elinden aldı. Turnuva şampiyonu olan Nurullah Narin Ortaokulu’na birincilik kupası ve madalyalarını Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay vererek tüm sporcuları tebrik etti.

‘KATILAN TÜM TAKIMLARI KUTLUYORUM’
Final maçını izlemeye gelen taraftarlar yaptıkları tribünde renkli görüntüler oluştururken, turnuva sonucunda değerlendirme yapan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Son derece güzel ve başarılı bir organizasyon oldu. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca turnuvaya katılarak sportmence mücadele eden tüm takımlarımızı ve oyuncularımızı kutluyorum” dedi.