65. Hükümet Güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65'inci Hükümet, TBMM'den 315 oyla güvenoyu aldı. Yıldırım konuşmasında "Güzel ?

SİYASET 29.05.2016 18:04:00 0
65. Hükümet Güvenoyu aldı

TBMM Genel Kurulu, güven oylaması için  Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da 65. Hükümet'in programı güven oyuna sunuldu. 453 vekilin katıldığı açık oylama sonucu 65. Hükümet, 315 kabul oyu ile güven oyu aldı. Oylamada 138 ret oyu çıktı.

ERCOŞKUN OY KULLANAMADI
Bu arada 315 kabul oyunun çıkması kulislerde AK Parti'nin bir fire verdiği yönünde yorumlara neden oldu. Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşıldı.AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı olarak yurtdışında görevli olduğu için güven oylamasına katılamadı.AK Parti Milletvekili olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da oturumu yönettiği için oylamada yer almadı.1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti 317 milletvekili çıkartarak tek başına iktidar olmuştu.
Ardından Mecliste güvenoyu alan 65. Hükümetin bakanları, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.