Kültür Evi törenle açıldı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde, Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı. Kültür Evi'nin açılış törenine CHP Kırklareli milletvekilleri Turabi Kayan

KÜLTÜR SANAT 29.05.2016 17:39:00 0
Kültür Evi törenle açıldı

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bulgaristan Haskova Tarih Müzesi ile ortak tamamlanan,2013 yılında başlatılan ve 3 yılda tamamlanan projenin toplam maliyetinin 399 bin 915 Euro olduğu açıklandı. 201 bin Euro'nun Ertuğrul Köyü Kültür Evi’ne, 198 bin 915 Euro'nun ise Haskova Müzesi’ne kullanıldığı belirtildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ertuğrul köyü Kültür Evi’ne verilen 201 bin Euro'nun 155 bin Euro'luk kısmının restorasyona, 46 bin Euro'luk kısmının ise proje tanıtımına harcandığı belirtildi. Proje kapsamında bundan sonraki dönemde, sınır bölgesinin çekiciliğini artırma ve Haskova Müzesi ile Ertuğrul köyü Kültür Evi’ne binlerce turist gelmesi amaçlanıyor.
Ayrıca, projenin örnek teşkil ederek benzer yapıların da benzer projelerle restorasyonu yapılarak Kırklareli turizmine kazandırılması ve Kırklareli’nin tanıtımına katacağı değerle birlikte Kırklareli turizminin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.