Hedefe Yüzde 2 kaldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından büyük emeklerle hazırlanan el emeği, göz nuru eserler, düzenlenen yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Serginin açılışına katılan ve

EĞİTİM 27.05.2016 19:26:00 0
Hedefe Yüzde 2 kaldı

Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen yılsonu sergisine Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Polatcan Kazak,Kurs eğitmeni Nurlan Çetinkaya,kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

35 BİN KURSİYERE ULAŞTIK
Burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yapan Kaymakam Kubilay, "Çerkezköy’de göreve başladığımda eğitim seferberliğimizin başlangıcında okul öncesi eğitim yüzde 60 idi. Bunu yükseltmek için hedefimizi yüzde 90 olarak belirledik. Hedeflediğimiz yüzde 90 hedefimizin 2 eksiği ile yüzde 88’e çıkarttık.Bu da büyük bir başarı olmuştur. Her zaman belirttiğim gibi her alanda eğitime çok önem veriyoruz. Eğitim her işin başarılmasında büyük rol oynamaktadır. Halk Eğitimi Müdürlüğümüz bünyesinde de kampanyalar başlattık ve çeşitli alanlarda açılan kurslar ile 35 binin üzerinde kursiyere ulaştık.Bu açılışta el emeği ve göz nuru dökerek bayanlarımızın hazırlamış oldukları bir birinden değerli el emekleri yalnız yıl sonu sergilerinde sergilenmesini değil, burada kalıcı olarak yıl içerisinde de sergilenmesine çalışacağız. "dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman ve Makine ve el Nakışları Kurs öğreticisi Nurlan Çetinkaya ve kursiyerler serginin açılış kurdelesini kesti ve katılımcılar sergiyi gezdi. Ardından da kursu başarıyla tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları verildi.

 

Haber/Ahmet KILAVUZ