Mucitler icatlarını sergiledi

Nurullah Narin Ortaokulu'nda açılan TÜBİTAK Fuarında, genç mucitler tarafından ortaya çıkarılan çalışmalar büyük beğeni topladı.

GÜNDEM 25.05.2016 17:31:00 0
Mucitler icatlarını sergiledi

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğinde ülke genelinde okullarda gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim Fuarı etkinlikleri kapsamında,  Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren 8 okulda yapılması planlanan Bilim fuarının 6'ncısı  Nurullah Narin Ortaokulu'nda gerçekleşti. Fuarın açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Musa Dinç, TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl Bilim Fuarının üçüncüsünü düzenlediklerini belirtti. Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesinde çok önemli bir etken olduğunu sözlerine ekleyen Dinç, “Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Bizlerin amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlamaktır. Yapılan bu çalışmaların gelecekte yeni buluşlara imza atan bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

799 ÖĞRENCİ GÖREV ALIYOR
Çerkezköy'de bu yıl 8 okulda TUBİTAK Bilim Fuarı etkinliği düzenleneceğini belirten Kaymakam Metin Kubilay, "Nurullah Narin Ortaokulu'nda bu 8 fuarın 6’ncısını açıyoruz. 8 okulumuzda toplam 500 proje sergilenecek. Bu 500 projede toplam 799 öğrenci ve 112 öğretmenimiz görev alıyor. Öncelikle bu projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Nurullah Narin Ortaokulu Bilim Fuarı’nda ise 70 proje sergilenecek Bu projelerde 28 öğretmenimiz ve 210 öğrencimiz görev aldı. Bu projeler, uzun emekler sonunda ortaya çıkıyor. Bugünün gençleri yarın bizlerin yerine geçecek. Belki de bu çocuklarımız arasından bazıları, gelecekte büyük buluşlara imza atacaklar” dedi.

KENDİ PARK EDİYOR
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar,genç mucitlerin icatlarını inceledi. Okulun 7’nci sınıf öğrencilerinden Erdem Karakaş’ın hazırladığı “Robotus” adlı araç, verilen komutlarla hareket ediyor ve kendi kendine park edebiliyor. Karakaş'ın bu projesi ise büyük ilgi gördü.

Haber / Ahmet KARDEŞ