Yüceer: 36 bin 593 esnaf işsiz kaldı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Tekirdağ'da 2002 ile 2016 yılları arasında vatandaşlara KOSGEB tarafın

GÜNDEM 23.05.2016 19:17:00 0
Yüceer: 36 bin 593 esnaf işsiz kaldı

Yüceer, esnafa KOSGEB desteklerini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Yüceer, 3624 sayılı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunu hatırlattı. Yüceer, işletmelerin ve girişimcilerin kamu bankaları, özel bankalar ve katılım bankaları ile diğer finans kuruluşlarından uygun koşullarda nakdi veya gayri nakdi kredi temin edebilmeleri için faiz, komisyon ve diğer masraflarına geri ödemeli veya geri ödemesiz destek sağlamanın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın görevleri arasında olduğunu belirtti.
 

37 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI
Sayıları 5 milyona yaklaşan esnafın ekonominin direği olduğunu belirten Yüceer, "Ancak, son yıllarda esnafımız zor günler geçiriyor.Bankalardan aldığı kredisini ödeyemiyor, borç içinde ticaret yapmaya çalışıyor. İş yeri kapatmalar ve devirler arttı. Ekonomik kriz nedeniyle son 4 ay içinde 36 bin 593 esnaf işsiz kaldı. Devletin esnafa mutlaka sahip çıkılması gerekiyor” dedi.
Yüceer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a,yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti: Tekirdağ ilimizde 2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle işletmelere bankalar ve kredi kuruluşları vasıtası ile KOSGEB tarafından sağlanan destek miktarı ne kadar olmuştur?Söz konusu desteklerden yararlanan işletme sayısı kaçtır, işletme başına düşen destek miktarı ne kadardır? Sağlanan desteklerin ne kadarı nakdi ne kadarı gayri nakdidir?Tekirdağ’da KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin KOBİ Proje Destek Programı, işbirliği-Güç Birliği Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Genel Destek Programına dağılımları nedir?Tekirdağ’da KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı esnaf ve sanatkâr sayısı kaçtır?-KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı esnaf ve sanatkâr sayısının Tekirdağ’daki toplam esnaf ve sanatkâr sayısına oranı nedir?-Türkiye genelinde son 5 yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere geri ödemeli kredi kullanıp, borcunu ödeyemediği için yasal takip başlatılan esnaf ve sanatkarların sayısı nedir?