Veliköy'den başladı,tüm ilçeye yayıldı

Çerkezköy'ün Veliköy Mahalle Evi'nde, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen rölyef ve nakış kursunda, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ?

GÜNDEM 23.05.2016 19:13:00 0
Veliköy

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  "Veliköy’de başlattığımız kurslarımıza ilçemizin çeşitli noktalarında devam ettik. Yaklaşık 900 kursiyer sayısına ulaştık" dedi.
Veliköy Mahalle Evi'ndeki Rölyef ve Nakış Kursu Sergisi’nin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Sedat Ürkmez, Ayfer Dönmez, Enver Bayram ve Rağbet Erol, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Kurs Öğreticisi Gülten Atay, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TÜM EL EMEĞİ ESERLERİ SERGİLENECEK
Mahalle Evi Kültür Sanat Kursları projesinin başlangıç noktasının Veliköy Mahallesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköylü kadınlarımızı burada birlik beraberlik içinde görmekten dolayı çok mutluyum. Veliköy’de başlattığımız kurslarımıza ilçemizin çeşitli noktalarında devam ettik. Yaklaşık 900 kursiyer sayısına ulaştık. Kadınlarımız el emeklerini sunsun, komşuluk ilişkileri pekişsin istedik. Bu yıl geçen seneye nazaran daha fazla kursiyer sayısına ulaştık. Bütün kadınlarımızı bu kurslara katılmaya davet ediyorum. Çerkezköy’deki kurslarımızda ortaya çıkan eserler, hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Kurslarımız bir bir tamamlandı. Bu güzel eserleri görmek herkesin hakkı. Bu nedenle 30 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştireceğimiz büyük sergi açılışında tüm kurslarda yapılan eserler sergilenecek” dedi.

 

TABLO HEDİYE ETTİ
Akay’ın konuşmasının ardından, katılımcılar serginin açılış kurdelesi kesti. Eşi ile birlikte sergiyi gezen ve eserleri çok beğenen Akay, Yasemin Civan tarafından yapılan rölyef tabloyu da satın aldı. Kurs Öğreticisi Gülten Atay ise, Başkan Akay ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can’a birer tablo hediye edildi.