Hakim karşısına çıkacaklar

TBMM'de ele alınan ve 138 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifi, referanduma gerek kalmadan kabul edilmesinin ardından 27 AK Parti, 51 CHP, 9 MHP, 50 HDP ve 1 bağÄ

SİYASET 22.05.2016 17:25:00 0
Hakim karşısına çıkacaklar

TBMM'nin dokunulmazlığı kaldıran anayasa değişikliği 138 milletvekilini ilgilendiriyor. Bu vekiller, terör örgütü ile suç ve suçluyu övme ve yardım, Cumhurbaşkanına hakaret, yaralama, görevi ihmal, tehdit, gizliliği ihlal, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, seçim kanununa muhalefet, siyasi partiler kanuna muhalefet, iftira ve halkı askerlikten soğutma suçu iddiaları ile yargı önüne çıkacak.
 

KÖPRÜLÜ VE GAYTANCIOĞLU'DA LİSTEDE
Avukat olan ve 24. dönemde CHP Tekirdağ Milletvekili olarak ilk kez TBMM'ye giren Emre Köprülü, 7 Haziran'da yapılan 25. dönem ve 1 Kasım'da yapılan erken seçim ile 26. dönemde de parlamentoya girdi. Köprülü hakkında, milletvekili olmadan önce mesleğiyle ilgili bir davadan yargılandı. Ancak Köprülü milletvekili seçilince, dokunulmazlığı nedeniyle yargılanması devam etmedi. Bu nedenle düzenlenen 2 ayrı fezleke TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

 

ASLANLAR GİBİ MAHKEMEYE ÇIKACAĞIM
Hakkındaki fezlekelerle ilgili Marmara Haber'e açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Açılan dosya mesleğimle ilgili. Dava milletvekili olmadan önce açılmıştı. Milletvekili olduğum dönemde mahkemelere gitmiştim.Dokunulmazlıktan dolayı yargılanamamıştım.Açılan dava beraat edeceğimiz dosyalar. 25 tane avukatın yargılandığı ve beraatla sonuçlanan bir dosya. Yargılanamadığım için beraat edemedim.  Aslanlar gibi çıkacağım mahkemeye ve yargılanacağım."dedi.

 

GAYTANCIOĞLU'DA HAKKINDA FEZLEKE
CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Okan Gaytancıoğlu hakkında, geçtiğimiz hafta partisinin Keşan İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve hakkında hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığı'na gönderilmişti. Dokunulmazlıkların kalkmasıyla birlikte iki vekilde hakim karşısına çıkacak.
 

YÜCEER OY KULANMADI
TBMM Genel Kurulu'nda, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin üçüncü tur oylamasında “teklifin geneli üzerinde” oylama yapılmış ve oylamada; 376 kabul, 140 ret,  4 çekimser ve 11 oy da boş çıkmıştı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in ise bu oylamaya katılmadığı öğrenildi.