Durak harici çalışanlara ağır yaptırımlar geliyor

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, "Her taksi durağına bağlı olan taksiler bulundukları duraklar nerede ise bulundukları yerlerde çalışmak zorundadır. Başka bir y

GÜNDEM 20.05.2016 18:53:00 0
Durak harici çalışanlara ağır yaptırımlar geliyor

Kızılpınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Furkan ve Yıldız Taksi Başkanları Ali Söylemez ve Abdulbaki Yıldız, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilçiler esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ı ziyaret ettiler. Furkan Taksi Başkanı Ali Söylemez,  Kızılpınar’da iki taksi durağı olduğunu belirterek, "Bizler halkımıza 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Sıkıntımız ise faaliyet göstermeyenlerinde zaman zaman ortaya çıkarak işlerimize engel olması ve Kızılpınar dışında da Çerkezköy’e gelerek yolcu almaları bizleri zor durumda bırakıyor. Bu konuda odadan destek istiyoruz."dedi.

KORSANLAR ORTADAN KALKACAK
Sıkıntıları bildiğini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, "Ancak şu an bizlerin bu konuda yapacağı bir şey yok. Ama sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. UKOME 2 yıldan bu yana ticari araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde S ve J plakalarda belli noktaya gelindi. M plaka çalışmaları da devam ediyor.T plaka çalışmalarında Çerkezköy’de önümüzdeki ay yer belirleme çalışması yapılacak. Bizde oda olarak korsan taksilerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak bu konuda UKOME’nin yapacağı çalışmalar etkili olacaktır. UKOME kısa zaman içerisinde bu korsanları ortadan kaldıracaktır."dedi.
As, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerin en büyük sıkıntısı korsan çalışanların işlerinize engel olması .Bu konuyu UKOME kısa zaman içinde çözüme kavuşturacaktır.Ayrıca şunu da belirmek istiyorum. UKOME’nin yapacağı denetimlerde kendi durakları olup da başka yerlerde çalışanlar var ise onlarında çalışmalarına izin verilmeyeceği gibi hem durakları kapatılacak hem de çalışma belgeleri iptal edilecek.Her taksi durağına bağlı olan taksiler bulundukları duraklar nerede ise bulundukları yerlerde çalışmak zorundadır. Başka bir yerde kesinlikle çalışamazlar.”dedi.