Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlık görevini bırakacak olması nedeniyle 22 Mayıs pazar günü yapılacak olan AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi de genel başk

SİYASET 19.05.2016 17:04:00 0
Başbakan Binali Yıldırım

2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği AK Parti MKYK toplantısı yaklaşık 45 dakika sürdü. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi açıklamayı yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, genel başkan adayı Yıldırım'ın siyaset hayatındaki başarılarına vurgu yaparak, yeni görevinde başarılar diledi.

 

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Başbakanlık görevini kendisine devredecek olan Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yıldırım, "22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Görevi devredecek olan Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'dan aldığı bayrağı bugünlere getirmiştir" ifadelerini kullandı.