Başkanlar muhtarlarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile ilçe belediye başkanları, Çorlu'da düzenlenen ve 352 mahalle muhtarının katıldığı 3. Muhtarlar Çalıştayında bir araya geldi.

GÜNDEM 18.05.2016 17:58:00 0
Başkanlar muhtarlarla buluştu

Çorlu Silverside Otelde iki oturum şeklinde gerçekleşen çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka ve Fatih Ünsal ile daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

SEÇİME 35 AY VAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından çalıştayın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı.Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının ardından birçok sorumluluğu da devraldıklarını belirten Albayrak,  "Öncesinde, düzenlenen bir muhtarlar çalıştayı olmadığı için ihtiyaçlar belirlenememişti. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hiç eksilmeyen hizmet aşkımızla, 11 belediye başkanımızın ortak çalışması ve sizlerin desteği ile bu günlere geldik. Önümüzde tam 35 ay var. Yani 35 ay boyunca yerel seçim yok, genel seçim yok. Sadece hizmet var. Milletvekillerimiz Ankara’nın ve merkezi idarenin koydukları kanun doğrultusunda, bizler de yerel yönetimler olarak burada çalışacağız. Onların yaptıkları ile biz bizlerin yaptıkları ile onlar gurur duyacaklar. Karşılıklı dayanışma içinde olursak 2019 yılında projelerin hepsi hayata geçtiğinde göreceksiniz ki çok mutlu bir Tekirdağ karşımıza çıkacak. 11 ilçemizin 11’inde hayata geçecek olan prestij yolu projesi var. Bunun yanı sıra 11 İlçeye 11 Okul ve 11 otogar projelerimiz de var. 352 mahallemizde Büyükşehirin elinin değdiği her şeyin nasıl güzelleştiğini gözleri ile görecekler. Birimlerimiz hemen hemen her ilçede aynı hızla çalışıyor. Birimlerimizi ilçelerimize kurarak hizmeti halka daha da yakınlaştırdık. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mesai saatleri ve gün yetmiyor. 30 Mart 2019 yılı geldiğinde 11 Belediye Başkanım ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmenin gururu ile geçtiğimiz seçimlerde gösterilen başarının aynısını tekrar göstereceğiz."dedi.
Toplantıda, muhtarlar taleplerini büyükşehre iletti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tüm ihtiyaçların değerlendirilmeye alınacağını ve en kısa zamanda çözüme ulaşacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, belediye ile halk arasında iletişim ve koordinasyon köprüsü olması amaçlanan 3. Muhtarlar Çalıştayı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.