132 aile faydalanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu'nun Parmaksız Mahallesine yapılan Toplu Damla ve Yağmurlama Sulama Sistemi düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 15.05.2016 14:11:00 0
132 aile faydalanacak

Açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkan Vekili Dilek Çeşmeli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Dünyada su için birçok kavgaların yaşandığını belirten Tarımsal Daire Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ'da tarım yapılabilecek alan miktarının bu ortalamanın Türkiye'de 4 olduğunu belirtti.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ise sulamanın önemine dikkat çekerek  bu projenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarından yapıldığını belirtti ve  projelerin devamının geleceğini söyledi.
1983 yılında hizmete giren ve 1 milyon 400 bin metrekarelik hacme sahip olan gölette 3 adet pompa ile150 lt/sn su basacağı belirtildi. 54 adet 20 lt/sn çift çıkışlı sulama hidrantının da kullanıldığı tesisten yaklaşık 132 ailenin fayda göreceği açıklandı. Tesis ile ortalama 2 bin 141 dekarlık tarım arazisi sulanabilecek.