Kadın Merkezinin açılışı yapıldı

Edirne Belediyesi, 9 Mayıs Dünya Kadınlar Günü'nde kentin ilk kadın milletvekili Dr. Fatma Şakir Memik adını verdiği Kadın Sağlık Merkezi'ni açtı.

GÜNDEM 9.05.2016 18:34:00 0
Kadın Merkezinin açılışı yapıldı

Edirne'deki eski Vali Konağı'nın valilik tarafından Edirne Belediye Başkanlığına devredilmesinden sonra Kadın Sağlığı Merkezi olarak düzenlendi. Edirne’nin ilk kadın milletvekillerinden Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Sağlık Merkezi'nin açılısına Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda kadın katıldı. Açılışta erkeklerin de sayısının fazla olması dikkat çekti. 
Edirne’de kadınlara çok önem verdiklerini ve kentte 3’üncü Kadın Merkezi'nin açılışını yaptıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Edirne’de Zübeyde Hanım, Özgecan Kadın Merkezi’nden sonra Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi açılışını yapıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçilme hakkını verdiği 1935’de yapılan ilk seçimlerde ilk kadın milletvekili olan Dr. Fatma Şakir Memik ismini verdik. Edirne kadını o yıllarda bunu başarmış şimdi kim bilir neleri başarır. Edirne kadını Ankara’ya da gider başkanlık koltuğuna da oturur. Hangi koltuğa oturur bilemem ama kadının bir koltuğa oturması gerekir her koltuğu biz erkeklere bırakmasınlar. Bize bıraktıklarında ülkenin hali ortada” dedi  
Konuşmaların ardından Edirne Valisi Beyazıt Tanç Edirne milletvekili Erdin Bircan, Belediya Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda kadın kurdele  keserek Kadın Merkezi açılışını yaptı. 
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan tarafından açılışı yapılan tarihi binada kadınların sağlık sorunlarıyla ilgili Dr, psikolog Hemşire ile kadınların hukuki sorunları için bir avukat danışman görevlendirdi.