Bu güzellik onay bekliyor

Osmanlı Camii'nin bahçe duvarlarının yıkılarak meydana katılması konusunda çalışmalarını sürdüren ve İlçe Müftülüğü'ne resmi başvurusunu yapan Çerkezköy Belediyesi, konuyla

GÜNDEM 9.05.2016 17:31:00 0
Bu güzellik onay bekliyor

VATANDAŞ DA İSTİYOR
Vatandaşların talebi üzerine Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkılıp, belediye meydanı ile bütünleşmesini sağlamak adına harekete geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili İlçe Müftülüğü’ne yazılı müracaatta bulundu. İlk kez Kasım 2015 tarihinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından gündeme getirilen proje ile duvarlar arkasında kalan Merkez Osmanlı Camii’nin, şehrin meydanına kazandırılması kapsamında caminin çevresini kapatan duvarların yıkılması gerektiğini kaydeden Başkan Akay, böylece caminin bahçesi ile şehrin meydanını birleştirmiş olacaklarını kaydetti.

CAMİMİZİN BAHÇESİ IŞIL IŞIL OLACAK
Duvarların yıkılması ile işin bitmeyeceğini kaydeden Başkan Akay, “Sonrasında da camimizin çevre aydınlatmasını yapacağız. MOBESE kamera sistemi ile de 7/24 güvenliğini sağlayacağız. Camimizin bahçesi ışıl ışıl olacak. Ayrıca caminin ön tarafında kalan ve yer altında olması nedeniyle kötü koku yayan tuvaletleri de mevcut yerinden kaldırıp; caminin arka tarafında yeni ve modern tuvaletler yapacağız” dedi.
Söz konsusu çalışmalarla ilgili Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan görsel projeler de İlçe Müftülüğü’ne gönderildi. Başkan Akay, müftülükten beklenen iznin gelmesi halinde en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

İSTİŞARE EDİLECEK
Meydan projesine sıcak bakan Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, gazeteci Şaban Kardeş'in hazırlayıp sunduğu Radyo Haber'deki 'Gündem Özel' programında, belediyeden kendilerine yapılan talebi istişare edeceklerini söylemişti.

Haber / Ahmet KARDEŞ