Edirne'de korsan taksi denetimleri arttırılıyor

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri koordinasyonunda düzenlenen toplantıya korsan taksiler damga vurdu. Ticari taksi hizmetlerinin uygulanması için gereken tüm düzenlemelerin yapıldığı toplantıda korsan taksiyi engel

GÜNDEM 6.05.2016 18:57:00 0
Edirne

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç ve Edirne’de faaliyet gösteren taksi durak başkanları ile müdürlük personeli katıldı. 
Taksi yönetmeliğinde yapılan değişikler ile vatandaşlar tarafından sıkça iletilen şikayetlerin dile getirildiği toplantıda Edirne’ye yakışır bir konsepte ticari taksi hizmetinin uygulanması için gereken tüm düzenlemelerin yapılacağı vurgulandı. Toplantıda; Edirne Belediyesi’nin bu konuda hassasiyetinin çok yüksek olduğu; özellikle Özgecan cinayetinden sonra yapılan düzenlemelerin alt yapı hazırlama sürecinin sonuna gelindiği ve denetimlerde bu hususların aranacağı, yüksek ceza ve yaptırımların olduğu taksi durak başkanlarına iletildi. Taksi Durak Başkanları tarafından gündeme getirilen sorunların başında ise korsan taksi konusu oldu. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan; korsan taksiyi engellemek için denetimlerin sıklaştırılacağı, Edirne Belediyesi ile koordineli olarak faaliyetlerin yürütüleceği bildirildi.
Soydan ayrıca Edirne Halkı’nı da uyararak, “KOrsan taksiye hayır” sloganı ile özellikle vatandaşların sarı renkte ama taksi (T) plakası olmayan araçlara binmemeleri, aksi takdirde kendilerinin de ceza ile karşı karşıya kalabilecekleri söyledi.