Silikon Vadisi'nde fikirlerini geliştirecekler

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim' programı kapsamında 9 adayın projesi jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 'Sc

GÜNDEM 5.05.2016 19:10:00 0
Silikon Vadisi

Yeni İşim Girişim Programı'nın finali Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı. Gazeteci, yazar M.Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği 'Demo Day' etkinliğine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program kapsamında tıptan, bilgisayar programlamaya; akıllı tekstil ürünlerinden yeni nesil tarım aletlerine; yaratıcı mobil uygulamalardan dijital sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadar belli alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı. Finale kalan 9 adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 9 aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi. Bu kapsamda “Scode” isimli projesiyle Kadir Can Kırkoyun birinci, “İndisera” isimli projesiyle Ertaç Paprat ikinci, Hatice Nur Doğru ise “ Akıllı Giysi” projesiyle üçüncü olarak Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.
 

TRAKYA'DAN SİLOKN VADİSİNE
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız 'Yeni İşim Girişim' programı kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci 5 ay boyunca özel bir eğitimden geçti. İş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş
 gibi eğitimler alan adaylar finansman kaynakları ile buluşurken; profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 9 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Jürinin beğenisini toplayan 3 proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu program ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz."dedi.