Technova'dan ÇTSO'ya teşekkür

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi'nde 1.'lik ödülünü alan Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Ti

GÜNDEM 4.05.2016 19:42:00 0
Technova

Firma ortakları Abdulgani Yüce, Yaşar Arslan ve Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'yı ziyaret etti. Ziyarette ÇTSO  Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Meclis Üyesi Muharrem Yamaç ve Genel Sekreter Hakan Gel de hazır bulundu.

ÇTSO'NUN KATKISI BÜYÜK
Proje sürecinde verdiği desteklerden dolayı ÇTSO’ya teşekkür eden Abdülgani Yüce, “Yarışmada elde ettiğimiz birincilikte ÇTSO’nun önemli katkısı oldu. Kendileri bizi Ankara’da da yalnız bırakmadı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Proje süreci ile ilgili bilgi veren Selçuk Vanlı ise, “ÇTSO ve NKÜ’nün Check-Up programına başlanmasının ardından Technova olarak verimlilik durumunun tespiti için programa katıldık ve üniversite ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirdik. Saha çalışmaları sonunda, Technova ve üniversite tarafından verimliliği arttırma adına Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştirdik. Bakanlığın incelemeleri sonunda finale kaldık ve birinciliği elde ettik.Geliştirilen proje ile birlikte maliyetler yüzde 25 oranında düştü ve üretimde yüzde 15’lik bir artış oldu."diye konuştu.

TEBRİK ETTİ
Elde edilen birincilik nedeniyle Technova ve yetkililerini tebrik eden ÇTBO Başkanı Süleyman Kozuva, verimliliğin KOBİ’ler açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bizler KOBİ’lerin gelişimi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda üniversitelerle çok iyi bir diyalogumuz var. Devamlılığı sağlamak da çok önemli. Bu başarıların sürekli olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇTSO Yönetimi ile KOBİ’lerde verimliliği arttırma adına neler yapılabileceği ve mevcut durum hakkında fikir alışverişinde bulunan Technova yetkililerine, Kozuva elde ettikleri birincilikten  dolayı teşekkür plaketi takdim etti.