Resmen açıldı

Büyükşehir yasasının ardından ilçe olan ve en büyük eksikliklerin başında yer alan Kapaklı'nın noter sıkıntısı çözüldü. Sevgi Özden Erdoğan'ın başındaki Kapaklı 1.Noteri dÃ

GÜNDEM 3.05.2016 21:11:00 0
Resmen açıldı

Yaptığı müracaatın ardından çekilen kura sonucu Kapaklı'nın ilk noteri Çerkezköy 2. Noteri Sevgi Özden Erdoğan oldu. Kapaklı 1. Noteri'nin açılış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ile çok  sayıda kişi katıldı.

HAYIRLI OLSUN,
Kapaklı Kaymakamlığı yanında hizmet vermeye başlayan Kapaklı Noterliği açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz kesti. Noterlik Ofisinin diğer kurum ve kuruluşlara yakın olmasının isabet olduğunu belirten Kaymakam Gürbüz, "Kapaklı notere kavuşmakla ilçe olmak yolunda önemli bir adım daha atmış oldu. İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımız artık işlerinin bir kısmını Kapaklı'da görebilecek. Noterliğin kurumlara yakın yerde olması da vatandaşın işini bir hayli kolaylaştıracak.Kapaklı Noterliği’nin hayırlı olsun."dedi.

MUTLUYUZ
Noterin açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkan İrfan Mandalı, "İlçe olmamız konusunda her sivil toplum örgütü üzerine düşen görevi yerine getirdi. Bizim talebimizi hükümet dikkate almasaydı ilçe olamazdık. Bu vesile ile hükümete teşekkür etmemiz gerekiyor. Noterden sonra ilçemize inşallah adliye ve vergi dairesi gibi diğer kamu kuruluşları da gelir. 2008 yılında ilk bankanın Kapaklı'ya gelmesinde yaşadığımız sevincin aynısını bugün noterin açılışı ile tekrar yaşıyoruz" dedi.
Kapaklı Noterliği’nin ilk müşterisi ise “vekalet işlemi” için gelen Bayram Kırış oldu. Kırış'ın Noterlik ücretini ise Başkan Mandalı ödedi.