TEDES için 6 milyon kredi

Çerkezköy'ü 7/24 takip edecek olan ve ilçenin trafik ve güvenliğini sağlamak amacıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulacak olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için Çerkezköy Belediyesi 6 m

GÜNDEM 3.05.2016 12:58:00 0
TEDES için 6 milyon kredi

Çerkezköy Belediyesi’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı,Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin, hisse ortaklarına satışı talepleri görüşüldü. Belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edildi.
HİSSE SATIŞLARI İLE KARŞILANAMAZ MI?
Ardından Meclis toplantısı Fen İşleri Müdürlüğü’nün 6 milyon bankalardan kredi temin edilerek sağlanması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülmesi ile devam etti. Çekilecek kredi ile TEDES sisteminin kurulacağı belirtildi. Bu gündem maddesi üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, "TEDES ile ilgili daha önce ihale yapılmış ve sonrasında da iptal edilmişti. Bu ihale neden iptal edildi? Bu 6 milyon lira, hisse satışları ya da Karaağaç Mahallesi’ndeki parsellerin satışı ile karşılanamaz mı? Belediyeyi 6 milyon lira borca sokmasak olmaz mı? TEDES Projesi Kızılpınar ve Veliköy’de de yapılacak mı?” diye sordu.
YÜZDE 30'U BELEDİYEYE KALACAK
Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Daha önce TEDES için ihaleye çıkmıştık. Kanunda TEDES gelirlerinin yüzde 70’i kamu, yüzde 30’u ise belediyelere bırakılabileceği belirtiliyor. İlk ihalemize tek bir firma katıldı. O da bize TEDES gelirlerinin yüzde 15’ini önerdi. Biz de bunun akıllıca bir karar olmayacağını düşünerek ihaleyi iptal ettik. Bütün yatırımı biz yapıp, gelirlerin yüzde 30’unun tamamının belediyeye kalmasını sağlayacağız. Şehrin fiberoptik altyapısı için ihaleye çıkmıştık. Bu seyede TEDES içindeki fiberoptik altyapı maliyetinden de kurtulmuş olacağız. Belediyemizin kaynağı olmadığını siz zaten çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle borçlanmamız gerekiyor. TEDES projesi zaten zamanla kendini amorti edebilecek bir projedir. Dolaysıyla belediyemiz açısından herhangi bir sakınca olmayacaktır” dedi.
VATANDAŞA CEZA YAZARAK MI BUNU YAPACAKSINIZ
Akay'ın açıklamaları üzerine söz alan AK Partili Remzi Garip, "Açıklamalarınızda TEDES projesinin zamanla kendini amorti edeceğini söylediniz. Bildiğim kadarıyla TEDES projesinin tek gelir kaynağı vatandaşlardan alınan cezalardır. Vatandaşa ceza yazarak mı bunu yapacaksınız?” diye sordu. Kimsenin canını yakma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Akay, “Bu projenin hayata geçirilmesi için Çerkezköy Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliği belediyemize defalarca yazı yazdı. Projede yer alan 146 adet kamera sayesinde ilçe merkezinin denetlenmesi noktasında büyük avantaj sağlanacaktır. Bunun dışında Devlet’in kanunları var. Bu kanunlara uymayanlar da gerekli cezai işleme tabi tutulacaktır. Bu sadece Çerkezköy’de değil, ülkenin her yerinde bu şekildedir” diye konuştu.Ardından gündem maddesi, görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Meclisin ikinci oturumu, 5 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da yapılacağını belirterek toplantıyı sonlandırdı.
Haber / Ahmet KARDEŞ