Gıda Bankası kurulacak

Süleymanpaşa Belediyesi, hayata geçirmeyi planladığı Gıda Bankası (Sosyal Market) projesi ile, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 'İmece Kart' dağıtılacak ve karta yüklenen parayla vatandaşlar ihtiyaçlarınÄ?

GÜNDEM 28.04.2016 20:07:00 0
Gıda Bankası kurulacak

Proje ile ilgili, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeye devam ediyor.Geçtiğimiz hafta Türk Kızılay’ı Tekirdağ Şubesi ile başlayan görüşmelere bu hafta Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi ile devam edildi.
Başkan Eşkinat Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi yetkilileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan Eşkinat, "Süleymanpaşa Belediyemizin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı bu projede, her ay İmece Kart’a yatırdığımız destek ile artık vatandaşlarımız istedikleri ihtiyaç malzemelerine Gıda Bankası projemizle en ucuz şekilde ulaşacak. İmece Kart’a yüklenen para ile Süleymanpaşa Belediyesi’nin Gıda Bankası'ndan ihtiyaç duyulan temel gıda, temizlik ve tüketim malzemeleri alışverişi yapılıp arada aracı olmadan en uygun fiyatla ürünlerimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bu projede Kızılay ve Türk Hava Kurumu gibi halk yararına çalışan kurumlarla işbirliği yapıp daha geniş bir kapsamda çalışıp daha yararlı olabilmek için bugün bu görüşmeyi gerçekleştirmek istedik.” diye konuştu.
Eşkinat, Gıda Bankası’nınönümüzdeki günlerde hizmete gireceği belirtildi.