Sonunda hizmete açıldı

Sanayi ile birlikte her geçen gün nüfusu hızla artan Kapaklı'nın en büyük sorunlarından biri olan otobüs terminali, sonunda hizmete açıldı.

GÜNDEM 27.04.2016 00:45:00 0
Sonunda hizmete açıldı

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının ardından ilçe otobüs terminalleri de Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.Ancak bazı kriterlerin yerine getirilmemesi nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi, terminalin açılmasına izin vermedi.Bunun üzerine Kapaklı Otobüs Terminali’nin önündeki kavşakta düzenleme yapıldı ve terminale araç girişlerinin sağlanacağı kavşaktaki sıkışıklığın önüne geçildi. Yapılan çevre düzenlemesinin ardından terminalin açılması için izin alındı.

 

 

Yapılan çalışmaların ardından izin yazısının geldiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, “Kapaklı Otobüs Terminali’nin hizmete girmesi yönünde yaptığımız çalışmalar sırasında Karayolları Ulaşım Dairesi Genel Müdürlüğü, terminal  alanında gerekli düzenlemeyi yapmamızı istemişti. Bizde yazışmalar sırasında bu eksiklikleri gidererek tamamladık ve yapılan kontrol ve denetim sonucu Kapaklı Otobüs Terminali’nin hizmete açılması yönünde izin çıktı ve önceki günde resmen şehirlerarası otobüs firmaları buraya giriş çıkış yapmaya başladı. Kapaklı'ya hayırlı olsun."dediler.
Terminalin açılmasıyla birlikte, firmalarda yazıhanelerini tuttu ve burada bilet kesmeye başladı. Otobüslerin terminalden hareket etmeye başladığını belirten firma temsilcileri, "Geç de olsa Otobüs Terminalinin hizmete girmiş olmasından dolayı memnunuz. En azından bu ilçede ikamet eden vatandaşlarımız şehirlerarası yapacakları seyahatlerin de daha rahat edecekler."dediler.