Engelleri birlikte aştılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ şubesi tarafından Çerkezköy'de düzenlenen 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında engelli ve engelsiz bireyler b

GÜNDEM 26.04.2016 02:26:00 0
Engelleri birlikte aştılar

Namık Kemal Bulvarı'ndaki Belediye Spor Tesislerinde düzenlenen programa, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, engelli ve engelsiz öğrenciler katıldı.

İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ
Aşmak için Hareket etkinliğinin ikincisini düzenlediklerini belirten Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülke genelinde  gerçekleştirdiğimiz 'Aşmak İçin Hareket' etkinliğinin ikinci etabını gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimizin esas amacı engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmaları ve yaşamlarına renk katmalarıdır.”dedi.
 

 

200 BİN ENGELLİ VE ENGELSİZ BİREY KAYNAŞTI
Engelli ve engelsiz bireylerin bir araya getirilerek birlikte spor  yapmalarının sağlanması acısından bu etkinliğin çok önemli olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, " Beyazay Derneği Tekirdağ Şubemiz imkanlarını zorlayarak bu güne kadar pek çok projeyi hayata geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor.Eğitimden sağlığa ve spora kadar bir çok proje gerçekleştirdi. Bunlara yenilerini ilave edilerek çalışmaların sürdürmesinden de memnuniyet duyuyoruz. Bu projenin amacı, engelli ve engelsiz bireylerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlayarak birlikte spor yapmalarıdır.Bu proje kapsamında 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz birey sporla kaynaşmış  ve sosyal yaşamı harekete geçirmiştir.Bende diyorum ki engelleri aş harekete geç."dedi.
 

 

GÖZÜM GÖRMÜYOR AMA ÜNİVERSİTE OKUDUM
Türkiye Beyazay Derneği Genel başkanı Lokman Ayva ise şunları söyledi: "Gözüm görmüyor, okuyamam dememeli insan. Bakın benimde iki gözüm görmüyor. Ama okudum, üniversite bitirdim. Demek ki körlerde okuyabiliyormuş. İster gözü görsün, ister görmesin insan bir şeyi başaracağım dedikten sonra başaramayacağı, aşamayacağı engel yoktur.Bu güzel hayatı engelli, engelsiz beraber paylaşalım.Engellimi, engelsiz mi üstün derseniz ben engelli üstün derim. Çünkü engellinin zekası daha yüksektir.Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Bizim medeniyetimizde herkes eşittir.Bizler engelli, engelsiz ne kadar bir birimize yardımcı olursak, bir birimizin işleri de daha çok hafiflemiş ve başarı grafiğimizde bir o kadar yüksek olur.”dedi.
Konuşmasının ardından engelli ve engelsiz bireyler, sahanın ortasında birlikte top çevirdi. Ardından da  protokol üyeleri Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin kaleye geçti ve Vali Salinoğlu, Kaymakam Kubilay penaltı atışı yaptı.