Bayramlarını doyasıya kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kapaklı'da renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar, bayramlarını çeşitli gösterilerle ve eğlencelerle doyasıya kutladı.

GÜNDEM 25.04.2016 01:58:00 0
Bayramlarını doyasıya kutladılar

 

Kapaklı'daki kutlamalar, Belediye meydanında Atatürk Anıtı’nda başladı. Buradaki törene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, STK temsilcileri, okul müdürleri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant'ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra program, Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti.

Buradaki kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de katıldı. Vatandaşlar ise kutlamalara yoğun ilgi gösterdi. Buradaki kutlamalar, Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluşun ancak birlik ve beraberlikle mümkün olabileceğine inandığını belirten Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, "23 Nisan 1920’de Türk milletinin iradesini temsil eden birinci Büyük Millet Meclisi açıldı. Böylece Türk halkı da egemenliğini ilan etmiş oldu” dedi.

 

Büyük Önder Atatürk'ün, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdiğini sözlerine ekleyen Nalbant, "23 Nisan ilk kez 1920’de ‘Hakimiyeti Milliye Bayramı’ olarak kutlanmıştır. 5 yıl sonra da 23 Nisan’ı ‘Çocuk Bayramı’ olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. 1935 yılından itibaren de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. UNESCO’nun 1979 yılını ‘Çocuk Yılı’ olarak ilan etmesinin ardından 23 Nisan uluslar arası bir nitelik kazanmıştır. Her yıl ortalama 40 ülkeden gelen yabancı çocuklar 23 Nisan kutlamalarına katılmaktadır. Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük önem taşımaktadır. 23 Nisan kutlamaları, tüm insanların barış içinde yaşaması gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir” açıklamalarında bulundu.

 

 

MİNİK SEMAZENLER

Konuşmaların ardından ilçede eğitim gören öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi. İlk olarak Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencileri, semazen gösterisi yaptı. Minik semazenlerin gösterisi büyük alkış aldı. Ardından ise Karanfil Anaokulu öğrencileri tarafından ‘7 Bölge Türkiye’ adlı gösteri sunuldu. Başakşehir Koleji Küçük Yaş Grubu öğrencileri ise jimnastik gösterisi yaptı. Bu sırada 23 Nisan konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Nilay Berfin Gündoğdu şiirini okudu. Gazi Ortaokulu öğrencileri Trakya Yöresi halk oyunları, İbni Sina İlkokulu öğrencileri ise Artvin Yöresi halk oyunları gösterisi  yaptı. Küçük dansçıların gösterisi büyük beğeni topladı.
 

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Halk oyunları gösterilerinin ardından ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından Sağlık Bakanlığı’nın “Dengeli beslen, hareketli ol, sağlıklı yaşa” sloganı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği 30 adet bisiklet, öğrencilere teslim edildi.
 

 

DEV DÜNYA HARİTASI
Kutlamalar, çocukların dev dünya haritası açıp, yüzlerce balonu gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ