Komiser Kemal'e dikkat

Telefonla aradıkları vatandaşlara kendini 'Komiser Kemal' diye tanıtarak 27 bin 500 lira dolandıran 59 yaşındaki V.K. ve 29 yaşındaki U.Y. gözaltına alındı.

GÜNDEM 25.04.2016 01:43:00 0
Komiser Kemal

İddiaya göre, Kars'ta yaşayan 61 yaşındaki S.D.'yi telefonla arayan V.K., "Ben komiser Kemal. Sizin pkk'ya yardım ettiğiniz iddia ediliyor. Ama ben sizin suçsuz olduğunuzu biliyorum. Gizli bir operasyon yürütüyoruz. Bankada bulunan paranızı vereceğim hesap numarasına yatırın. Operasyon bitimin de paranız, devlet tarafından size iade edilecektir" diyerek korkuttu. S.D., bankadaki 15 bin 500 lirasını şüphelinin verdiği hesap numarasına yatırdı. Sahte polislerin, aynı yöntemle Kırklareli'nde yaşayan 41 yaşındaki E.E.ile 82 yaşındaki M.S.'in de yaklaşık 12 bin lirasını dolandırdılar.

Şikayet üzerine Kars ve Kırklareli polisinin yaptığı araştırmalar sonucu 3 mağdurun da para yatırdığı hesabın Adana'da yaşayan U.Y.'ye ait olduğu saptandı. Gözaltına alınan U.Y., dolandırıcılık olayıyla ilgisinin olmadığını, V.K.'nın isteği üzerine hesabına yatırılan parayı çekip kendisine verdiğini söyledi. V.K. da gözaltına alındı ancak o da suçlamayı kabul etmedi. 2 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.