Balkan çocuklarından bayram ziyareti

Çerkezköy Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştireceği Çocuk Şenliği'ne davetli olarak Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan'dan gelen çocuklar ve öğretmenler, Çerkezköy Kaymakam?

GÜNDEM 23.04.2016 06:57:00 0
Balkan çocuklarından bayram ziyareti

Öğrenciler ve kendilerine refakat eden öğretmenleri ile olarak Kaymakam Kubilay'ı ziyaret etti.  Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Bu tür etkinlikler şehrin tanıtımı için büyük öneme sahip. Bu sayede Çerkezköy’ün adı en güzel şekilde duyurulmuş oluyor. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler ve öğretmenleri, misafirperverliklerinden dolayı Kaymakam Kubilay’a teşekkür etti. Heyet Kaymakam Kubilay’a çeşitli hediyeler verirken, Metin Kubilay da kendilerine hediye paketi takdim etti. Hükümet Konağı önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından heyet Kaymakamlık binasından ayrıldı ve Çerkezköy Belediyesi'ne geçti.
 

 

İLK DEFA MİSAFİR EDİYORUZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu hafta bizler için çok önemli bir hafta. 23 Nisan, hem çocuk bayramıdır, hem de ulusal egemenlik bayramımızdır” dedi.
Çerkezköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilk defa yabancı öğrencileri misafir ettiğini sözlerine ekleyen Akay, "Böylesine önemli bir günde sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu günü, başka ülkelerden gelen çocuklarla birlikte kutlamak, bizler için gurur kaynağıdır. Biz ilk organizasyonumuzu akrabalarımızla yapmış olduk. Çünkü tüm Balkanlar bizim akrabalarımızdır” diye konuştu.
ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU
Üç ülkeden gelen çocukların çok mutlu olduğunu belirten heyete tercümanlık yapan Yıldız Nebi,  "Burada bizleri çok güzel ağırladınız. Her şey için çok teşekkür ederiz” dedi.
Bulgaristan’ın Pazarcık şehri Milli Eğitim Müdürü Valentina Kaytazova ise, "Böylesine önemli bir günü sizlerle birlikte kutluyor olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu bayramı birlikte kardeşlik içinde kutlarız. Bizim öncelikli hedefimiz çocuklarımıza eğitimde ve barışta önderlik etmektir. Bu davetiniz de bizlerin bu yolda attığı önemli bir adım olmuştur” dedi.
 

 

HEDİYELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ülkelerinden getirdikleri sembolik hediyeleri takdim etti. Çocuklarla ve öğretmenlerle fotoğraf çektiren Başkan Vahap Akay da yabancı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Heyet, Çerkezköy Belediyesi önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Edirne’ye gitti