Çocuk şenliği renkli görüntüler oluşturdu

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği renkli görüntüler oluşturdu.

GÜNDEM 23.04.2016 06:46:00 0
Çocuk şenliği renkli görüntüler oluşturdu

Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk şenliği, yerli ve yabancı ekiplerin Kongre Meydanı’nda toplanarak İstanbul Bandosu eşliğinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı. Burada yapılan açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı CHP’li Emin Halebak tarafından anıta çelenk konuldu.

 

Renkli kıyafet giyen çocukların yer aldığı kortej, törenin ardından Fatih Caddesi üzerinden Kongre Meydanı'na gelerek şenlik meşalesi yakıldı. Dostluk, barış ve kardeşlik alayından sonra halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gagavuzya (Moldova), Bulgaristan, Kosova ve Romanya’dan gelen çocukların kentin değişik noktalarında gösteri yapacağı şenlikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kadar sürecek. Çok sayıda çocuk şenlik alanında kurulan çadırlarda izcilik, spor, heykel, satranç, bilim, ağaç oyma ve el sanatları, maket uçak yapımı, ve masal çadırlarında etkinliklere katıldı.