Köprülü, Meclis'ten bombaladı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, büyükşehir yasasıyla birlikte ilçe olan Kapaklı ve Ergene'ye devlet yatırımı gelmediğini belirterek, hükümeti ele?

GÜNDEM 22.04.2016 01:49:00 0
Köprülü, Meclis

TBMM Genel Kurulunda,' Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarı' görüşmeleri öncesi gündem dışı söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ'ın yeni kurulan ilçelerinin sorunları hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.
TEK YATIRIM KAYMAKAM ATAMASI

12 Kasım 2012 tarihinde Mecliste kabul edilen 6360 sayılı yasayla birlikte 13 ilin büyükşehir olduğunu hatırlatan Köprülü, "Kurulan 13 ildeki büyükşehir belediyesiyle beraber 26 tane de yeni ilçe kurulması bu yasayla karara bağlanmıştı. İşte bu 26 yeni ilçenin 2 tanesi de Tekirdağ'da kuruldu; Kapaklı ve Ergene. Kapaklı ilçesi, eski Kapaklı beldesi merkezi, 2 belde ve 5 köyün birleşmesi sonucu kurulmuş, nüfusu 100 binin üzerinde olan ve her yıl 5 bin yeni göç alan bir ilçemiz. Ergene ise 10 köy, 4 belde ve Çorlu ilçesinin 2 mahallesinin birleşmesiyle kurulmuş, 70 bin civarında nüfusu olan bir ilçe. Kanunun yürürlüğe girmesi yani Mecliste kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının üzerinden 3,5 yıl geçti. Üzülerek söylüyorum ki; kuruluşundan bu yana bu ilçelere tek bir kamu yatırımı dahi yapılmadı. Buna kamu yatırımı diyebilir miyiz ama AKP ve hükümet tarafından yapılan tek yatırım yeni kurulan bu ilçelere kaymakam atamak oldu."dedi.
HİZMET BİNALARI BİLE YOK
Köprülü, sözlerini şöyle sürdürdü: Kaymakamlar atandı ama kaymakamların hizmet vereceği, oturacağı bir hükümet binası dahi bu ilçelerde yoktu ve bugün halen daha yok. Açıkça söyleyelim, bu ilçelerde bir emniyet müdürlüğü binası yok. Biri 100 bin, biri 70 bin nüfuslu iki ilçe. Bu ilçelerde hastane yok, adliye yok, vergi dairesi yok, hiçbir kamu binası yok, sadece atanmış kaymakam var, başka hiçbir devlet yatırımı yok. Bu ilçeler yanlış anlamayın devlete 8'inci sırada vergi ödeyen Tekirdağ ilinin ilçeleri ve AKP tarafından hiçbir yatırım alamayan ilçeler. Sadece ve sadece devlet yatırımı olarak Saray ilçesiyle Kapaklı ilçesi arasında yedi senedir bitirilememiş bir yol var, başka da hiçbir çalışma yok, o yol da bugüne kadar tamamlanmadı.
BU VERGİNİN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDASINIZ
Şimdi, tabii bu konuları yerelde çok fazla gündeme getirdik. Yerelde bu konuları gündeme getirmemize rağmen AKP'nin bölgedeki temsilcileri, yerel temsilcileri veya seçilmişleri bu konuda herhangi bir sorumluluk duymaları gerekirken ya da bunlarla ilgili yatırım yapacaklarına dair sözler söylemeleri gerekirken varsa yoksa bölgedeki Cumhuriyet Halk Partili belediyelere sataşmaktan başka, bu belediyelere laf söylemekten başka hiçbir şey bugüne kadar yapmadılar. Şimdi ben birkaç hususu belirtmek istiyorum. Bakın, az önce dedim, kaymakamın oturacağı bir hükümet binası yok, hizmet vereceği bir hükümet binası yok. Bilmiyorum, kendi adınıza bir sorumluluk hisseder misiniz ama kaymakam Cumhuriyet Halk Partisinin belediye binasında belediyenin ona tahsis ettiği binada hizmet veriyor. Veyahut da okul yapmıyorsunuz, okulları bizim Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediyesi yapıyor. Tekirdağ ilinden 8'inci sırada vergi alıyorsunuz değerli milletvekilleri. Bu verginin bedelini ödemek zorundasınız. Devlet yatırımlarını, hizmetlerini kazanamasanız dahi bu ilçelere, bu ile vermek zorundasınız diyorum."