Kırklareli'nden İstanbullulara lezzet şöleni

Kırklareli Belediye Başkanlığı, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen ve Türkiye'de kent konseyleri ve kentler anlamında 'ilk çalışma' olan 'Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentl

GÜNDEM 20.04.2016 01:54:00 0
Kırklareli

Türkiye’nin sayılı illerinden katılımın sağlandığı, Aydın Üniversitesi’nin Florya Yerleşkesinde gerçekleştirilen kongrede Kırklareli Belediyesi, ziyaretçilere sunduğu hediyeleri ve ikramlarıyla iki gün boyunca ilgi odağı oldu. Kırklareli Belediyesi dergisi, Tarihi Kırklareli Evleri kitabı, hardaliye magnetleri ve ahşap anahtarlıkların armağan edildiği stantta, ikram edilen yöresel Kırklareli peyniri, Trakya eski kaşarı ve hardaliye içeceği yoğun ilgi gördü.
Metropol bir kentte yaşamanın sonucu olarak doğal ve geleneksel gıdaları sıklıkla tüketemeyen İstanbullu ziyaretçiler, Kırklareli’nin paçal beyaz peynirinin ve eski kaşarının lezzetine tam not verdiler. Geleneksel hardaliyenin tadına da ilk kez bakanlar, oldukça farklı ve içimi farklı bir içecekle karşılaştıklarını ifade ederek, bu ürünleri İstanbul’da görmek istediklerini dile getirdiler.
Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim’de, standı ziyaret edenlere Kırklareli ve Kırklareli lezzetleri hakkında bilgiler verdi. Etkinliğin sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kırklareli’ni ve Kırklareli lezzetlerini iki gün boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi’nde tanıttıklarını ifade ederek "Kırklareli’mizi ve Kırklareli’mizin lezzetlerini iki gün boyunca burada tanıtma fırsatı yakaladık. Standımıza olan ilgi bizi fazlası ile mutlu etti. İstanbullular özellikle peynir ve hardaliyemizin tatlarını çok beğendiler." dedi.