Çeyiz yardımları erken evliliğe teşvik ediyor

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iktidarın son dönemde getirdiği yasal düzenlemelerle destek adı altında erken evliliklere teşvik ettiğini, bunun sağlıklı ailelerin kurulması, sağlıklı bireylerin

GÜNDEM 19.04.2016 06:34:00 0
Çeyiz yardımları erken evliliğe teşvik ediyor

CHP  Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı Candan Yüceer ve Komisyon Üyeleri Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel TBMM’de Kayseri’de intihara sürüklenen Cansel Buse K ve dava süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi.Yüceer, Cansel Buse K'ya cinsel istismarda bulunarak, intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö'nün tahliyesinin "kabul edilemez" bir karar olduğunu söyledi. Cansel Buse K'nın yargı makamlarına şikayette bulunmamasının, karara temel yapıldığını belirten Yüceer, olayın okul yönetiminin önlem almaması ve sonrasında gelen cezasızlık kültürüyle toplumda infiale yol açtığını belirtti.

Yüceer, bir gazetecinin devletin gençlere yönelik yaptığı çeyiz yardımıyla ilgili sorusuna, "Çeyiz yardımları hibe değil, erken evlilikleri özendirme. Evlilikler, kadın erkek eşitliğine dayanan, sağlıklı temeller üzerine kurulması gerekir. İktidarın son dönemde getirdiği yasal düzenlemelerle destek adı altında erken evliliklere teşvik ediyor."diye cevapladı.