Bilinçli hareket ettik

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, beraberindeki ilçe Belediye Başkanları ve daire başkanları ile birlikte Çorlu'da düzenledikleri basın toplantısında, Büyükşehir'in 2 yılık çalış

GÜNDEM 9.04.2016 02:37:00 0
Bilinçli hareket ettik

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu Silverside Otel’de düzenlenen basın toplantısına CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Faik Öztrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile İlçe Belediye Başkanları, AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç ve Remzi Garip, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın ise toplantıya katılmadı.
ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOKTU
Kahvaltı sonrası ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıllık çalışmaları slayt gösterisi altında gösterildi.Ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  iki yıl içinde çok hızlı hareket etmediklerini, fakat bilinçli hareket ettiklerini söyledi. 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte Tekirdağ’ı Türkiye’nin en iyi kentlerinden biri yapma gayreti içinde olduklarını belirten Albayrak, "Göreve ilk geldiğimizde 11 ilçede farklı su tarifeleri uygulanıyordu. Tüm bunların düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Bizim elimizde bir sihirli değnek yoktu ki her şey bir anda yoluna girsin. Daha birimlerimiz bile oluşturulmamıştı. Genel Sekreterim 60 gün sonra, TESKİ Genel Müdürüm de 65 gün sonra atandı. Bizi bu konuda da eleştirdiler. ‘Tekirdağ’da adam mı yoktu da dışarıdan adam atadılar’ diye. Tekirdağ’da çok başarılı isimler vardır elbette ama hiçbirinin Büyükşehir tecrübesi yoktu" dedi.
TAŞERON ÇALIŞTIRMAYI HİÇ İSTEMEDİM
TESKİ’de bin 67 çalışan olduğunu ve daha sonra 350 kişi daha işe aldıklarını belirten Albayrak, "Ben taşeron çalıştırmayı hiç istemedim. En büyük sıkıntıyı ise altyapı hizmetlerinde yaşadık. Eğer TESKİ 40 milyon lira onarım çalışmalarına harcıyorsa, Tekirdağ’da altyapı konusunda büyük sıkıntıları olduğu aşikardır. Bununla birlikte asfaltlama çalışmalarında bir hayli yol kat ettik. 2016 yılında 500 kilometre asfaltlama çalışması yapmayı hedefliyoruz.Önümüzde 3 yıl daha var. Bu süreyi da çok iyi değerlendirip, seçimlerden önce verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.
ŞENLİKLER İPTAL
Bu yıl 52'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ile ilgili de değerlendirmede bulunan Albayrak, "Ülkemizin bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak bu yıl düzenleyeceğimiz Kiraz Festivalimizin şenlik programlarını iptal ettik" dedi.
TEKİRDAĞ''IN TANITIMI İÇİN YAPTIK
Toplantıda ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcıları Zeki Gürcün ve Tamer Dodurga, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun “İstanbul EMİTT Fuarı için ne kadar harcadınız? Ulusal bir gazetenin Trakya ekine ne kadar ödediniz?” sorularına cevap veren Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurga, "Ulusal gazetenin Trakya eki için 21 bin lira, EMİTT Fuarı için de 400 bin lira ödedik. Bunu da Tekirdağ’ın tanıtımı için yaptık” dedi.
TARTIŞMA ÇIKTI
Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Mikrofonu eline alan gazeteci Nijat Ayvaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştirince, Albayrak, bütün gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür etti ve toplantıyı sonlandırdı.Albayrak'ın toplantıyı bitirmesine ise bazı gazeteciler alkışlayarak protesto etti. Toplantının sona ermesinin ardından Albayrak ile gazeteci Nijat Ayvaz arasındaki tartışma sürdü. Bu sırada araya giren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Nijat efendi sen kalemini çok mu iyi temsil ediyorsun. Yanındaki silahlı adamlarla mafya ayaklarına yatıyorsun. Bu mu senin gazeteciliğin” dedi ve Ayvaz’ın yakasına yapıştı. Yaşanan gerginliği ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer gazetecilerin araya girmesiyle sonlandırıldı.Tartışmaya dahil olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Ayvaz'a "Buraya Tekirdağ’ın her yerinden gazeteciler Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıllık çalışmalarının değerlendirme toplantısı için geldi. Senin şovunu izlemeye gelmedi” diye çıkıştı. Ayvaz ise Akay'a karşılık olarak "İbrahim Uyan bu kadar insan içinde benim yakama sarıldı. Sen de mi onu savunuyorsun?” diye cevap verdi.
ARTIK BİZİM GÖZÜMÜZDE BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL
Trakya Gazeteciler Birliği Derneği  Başkanı Naci Akyazı ise yaşananlara tepki gösterdi . Akyazı, " İbrahim Uyan tüm gazetecilerin önünde bir gazetecinin yakasına yapıştı. Kendisi bu hareketi ile Belediye Başkanlığından bihaber olduğunu gösterdi. Yılların belediye başkanına bu hareket yakışmadı. Kendisi bizim gözümüzde artık bir belediye başkanı değildir” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ