Çerkezköy 7/24 izlenecek

Altyapısı Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulacak olan ve ilçenin güvenliği için kullanılacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (TEDES) protokolü Belediye Başkanı Vaha

GÜNDEM 9.04.2016 02:34:00 0
Çerkezköy 7/24 izlenecek

Çerkezköy Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Emniyet Amiri Ekrem Çiçek, İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi ve Teknolojileri Büro Memuru Polis Memuru Süreyya Sayın katıldı.

Protokol öncesi polis memuru Süreyya Sayın, TEDES ve KGYS ile ilgili bilgi verdi. Yeni kurulacak olan sistemin 20 kilometrelik fiber altyapısı olacağını belirten Sayın, sistemin 46 noktada 146 kamera ile yapılacağını bildirerek bu noktalara 46 hareketli HD kamera bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera konulacağını, 46 noktaya kurulacak toplam 146 son teknoloji HD kameralar ile şehrin her saniye izleneceğini söyledi.
 

 

HER YERDE KAMERA OLACAK
Plaka Tanıma Sistemlerinin (PTS) kurulacağı yerlere de değinen Sayın, "Bu sistem, Tepe Emlak ve  İstasyon Mahallesi girişine, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önüne, Tugay Kavşağı, Atatürk Viyadüğü,Atılım Beton Kavşağı,Namık Kemal Bulvarı OSB Yolu üzerlerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önüne, Narin Kavşağı üzerine ve Cezaevi Kavşağı üzerinde kurulacak. Hız ihlali sistemleri ise Sivrioğlu Petrol civarında ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde, hız ve kırmızı ışık ihlal sistemlerinin ise Cezaevi Kavşağı’nda, Tugay Kavşağı’nda, Atılım Beton Kavşağı’nda ve Namık Kemal Bulvarı Bahçeli Camii Kavşağı’nda kurulacak."dedi.
DAHA GÜVENLİ OLACAK
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik  Elektronik Denetim Sistemi merkezinin BSH Kavşağı’nda Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılacak olan binanın en üst katının olacağını belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, "İki yıldır üzerinde çalışılan projenin artık ihale aşamasına gelmesi memnuniyet verici. İlçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Projenin tamamlanıp, hayata geçmesi ile birlikte güvenli olan ilçemiz daha şirin, güzel, güvenli ve huzurlu olacak. Projeye emek veren, katkı sunan Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarına ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Çalışmaları nedeniyle Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’a teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,"Göreve geldiğimiz günden bu yana Emniyet Teşkilatımız ile birlikte uyumlu bir çalışma sürdürüyoruz. Protokolün imzalanmasının ardından ihaleye çıkılacak ve sistemin fiber optik altyapısı kurulacak.BSH yanında belediyeye ait arsa üzerine de  3 katlı bina inşa edeceğiz. Binanın 3. katında  TEDES ve KGYS sistemi takip merkezi olacak. 2. katında ise Afet Koordinasyon merkezi oluşturulacak. Birinci katında ise Belediye Zabıta Müdürlüğü görev alacak. İlçenin tüm güvenliği bu binadan takip edilecek. "diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol,Belediye Başkanı Vahap Akay ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan tarafından imzalandı.Emniyet Genel Müdürlüğünün projeyi onaylamasının ardından projenin ihaleye çıkarılacağı belirtildi.