Çerkezköy'deki gibi sanayi tesisine izin vermem

30 Mart 2014'deki yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanı seçilen ve 7 Nisan'da görevine başlayan Recep Gürkan, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Gürkan, şehre çevre dostu sanayinin gelmesi sağ

GÜNDEM 9.04.2016 02:16:00 0
Çerkezköy

Yerel seçim öncesi 43 seçim vaadi olduğunu belirten Gürkan,vaatlerini yetire getirmek için çalıştıklarını söyledi. İçme suyu ve kanalizasyon sorunlarına değinen Başkan Gürkan, 2 yıllık görev süresinde altyapı projelerinin hazırlandığını açıklayarak, "Edirne’de 467 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ile 590 kilometre içme suyu hattını yenilenecek. Bu konuda referanduma gittik. Çıkan sonuca göre altyapı şebekelerini yenileme çalışması için düğmeye bastık. Beni eleştirenlere buradan seslenmek istiyorum. Bunları yapmak için önce proje gerekiyor. Proje sadece 18 ay sürdü. Proje tamamlandı önümüzdeki günlerde çalışma başlayacağız” dedi.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR
Edirne’de işsizliği bitireceği yönündeki seçim vaadini yerine getirmemesi konusundaki eleştiriye de cevap veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çorlu, Çerkezköy ve Ergene'de olduğu gibi; ekolojik dengeyi, doğayı yok eden bir ağır sanayi tesisi Edirne’ye gelse; bana da ‘Başkan Belediye’ye 1 milyon dolar bağışta bulunacağız. Bana izin ver dese’ ben izin vermem. Ama konfeksiyon gibi çevre dostu sanayi başımızın üzerinde yeri var. Türkiye’nin iki önemli iş adamına Fahri Edirneli Beratı takdim ettik, Edirne’ye olan aidiyetlerini geliştirmeye çalıştık. Bunlardan bini 2 bin 800’e yakın işçi çalıştıran Kemal Şahin, diğeri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu. Kemal Şahin; Edirne’deki istihdam sayısını 7 binlere çıkartmayı hedefliyor. Sayın Hisarcıklıoğlu da çevre dostu sanayi için işadamlarını kentimize yönlendirmeye devam ediyor."ifadelerini kullandı.
Edirne Belediyesi'nin gelirlerini artırıp zarar eden bir durumdan kar eden bir belediye haline getirdiklerini anlatan Başkan Gürkan, şeffaf bir belediye olarak halkla bir araya gelerek hesap veren tek belediye olduklarının belirtti.