Kılıçdaroğlu'na acı biber gönderdiler

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle tepki gösterdikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, eşi Selvi

GÜNDEM 6.04.2016 23:49:00 0
Kılıçdaroğlu

AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal ve üyeler, Tekirdağ Çarşı merkezinde PTT önünde basın açıklaması yaptı.Açıklamaya İl Başkanı Ahmet Akçay'da katılarak destek verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında bakan Ramazanoğlu'na yönelik söylediği sözlere tepki gösteren Ünal, "Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında hükümetimizin kadın bakanlarından Sema Ramazanoğlu’nu hedef seçerek hayâsızlık içeren bir cümle kullanmıştır. Böyle hayâsız bir ifade, bir siyasetçiye yakışmadığı gibi bir insanın ağzına da yakışmaz. Bir insanın ağzına nasıl yakışmıyorsa bir insana da söylenemez.Böylesine utanç verici bir ifade kullanmasından ötürü CHP Genel Başkanına biz, Tekirdağlı kadınlar olarak sözü uzatmadan açıkça tepkimizi dile getiriyoruz. Diyoruz ki; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın tüm kadınlarından özür dilemeli ve artık kadınların adını ağzına almamalı."dedi.

EŞİNİZ AĞZINIZA SÜRSÜN
Ardından partili kadınlar, içinde acı biber bulunan ve "5 Nisan 2016 Salı günü grup toplantısında hükümetimizin kadın Bakanlarından sayın Sema Ramazanoğlu’nu hedef seçerek “Aileden Sorumlu Bakan da birilerinin önüne yatmış vaziyette" şeklinde bir cümle kullandınız. Böyle hayâsız bir ifade, insanın ağzına yakışmadığı gibi bir insana da söylenmez. Biz, Tekirdağlı kadınlar olarak size çağrımız şudur: Dünyanın tüm kadınlarından özür dileyin. Artık kadınların adını ağzınıza almayın. Geleneğimizde kötü konuşanların ağzına acı biber sürülür. Biz de sembolik olarak size acı biber gönderiyoruz. Bu acı biberi, eşinizin, ağzınıza sürmesini ve sizi böyle sözlerden men etmesi dileğiyle." yazan telgraf çektiler ve PTT aracılığıyla Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne gönderdiler.