Girişimcilik protokolü imza altına alındı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin düzenlenmesi ile ilgili protokolü imzalandı.

GÜNDEM 3.04.2016 20:48:00 0
Girişimcilik protokolü imza altına alındı

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu’nda imzalanan protokole İş Kurumu adına İl Müdürü Hasan Aksoy, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mahmut Şahin imza koydu. İmza töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’da girişimcilik kültürünün gelişmesine önem verdiklerini vurguladı ve şunları söyledi: "Uzun soluklu bir çalışmanın temelinin atıldığı bugünden sonra girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak eğitimleri İŞKUR ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Programı doğrultusunda vermeyi planlıyoruz. Bir girişimci iş kurarken en temelde neyin eksikliğini hissediyorsa o anda devreye giriyoruz. Bu eğitimler ile Girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak ve işletme yönetimi bilgisiyle donatmak istiyoruz. Eğitimleri alan Girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmak amacı ile teorik ve uygulamalı eğitim programları da verilecek ve eğitimlerin sonunda Girişimciler sertifikaya sahip olacaklardır. Bu sertifikalarla KOSGEB Girişimcilik Desteğinden yararlanma imkanını da elde edeceklerdir. İstihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması konusunda bölgede dinamiklerini harekete geçirilmesi ana amacımızdır. Bu amaçların hayata geçirilmesine yardımcı olmak amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli İŞKUR Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini ortaklaşa vereceklerdir. Bu eğitimlere katılan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden başvurmaları için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifikaları da verilecektir. Bugüne kadar Kırklareli ve Lüleburgaz’da 19 girişimcilik eğitimi düzenledik ve bu eğitimler tamamlayan 515 kişiye girişimcilik sertifikası verdik. Ancak bunların içinden sadece 23 tanesi iş kurarak KOSGEB desteklerinden faydalandı. İş kuran ve desteklerden faydalanan girişimcilerimizden 13 tanesi kadın, 10 tanesi de erkektir. Kırklarelilere KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konuda devletimiz oldukça cömert davranıyor, sizlere ise cesaretle işe girerek hayallerinizi gerçekleştirmek kalıyor."dedi.

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI SAHİPLERİ KOSGEB DESTEKLERİNDEN YARARLANABİLİYOR
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.