Köprülü, iş kazalarını sordu

Ergene'de, çalıştıkları tekstil fabrikasının akışkan kazanı bacasına düşen işçiler Caner Seven ile Feridun Erdoğan'ın boğularak hayatını kaybetmesi üzerine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre K?

GÜNDEM 1.04.2016 00:30:00 0
Köprülü, iş kazalarını sordu

YETERLİ DENETİM YAPILMIYOR

Soru önergesiyle ilgili açıklama yapan Köprülü, "AKP iktidarında, yeterli denetimlerin yapılmaması ve işçilerin iş güvenliğini sağlayacak önlemlerin alınmaması sonucunda iş kazaları durmuyor. Son olarak Ergene’de bir tekstil fabrikasında iki işçi hayatını kaybetti.
Bunlar kaza değil adeta cinayet. Diğer kentlerde olduğu gibi Tekirdağ ilinde de iş kazaları son 10 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük artışını gösterdi ve geçimini emeğiyle kazanan işçiler hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Tüm uyarılara rağmen iktidar, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda konuyu gerektiği şekilde ele almamıştır."dedi.
Köprülü, yapılan bazı sınırlı yasal düzenlemelerin iş kazalarını önleyecek nitelikte olmadığını, iş kazalarının sürekli arttığını ve aynı tip kazaların tekrarlandığını belirterek, “Hükümetin önlem alması bir yana, her kaza sonrasında aynı cümlelerle bahane üretmesi bu tür kazaların maalesef sona ermeyeceğinin bir göstergesidir” diye konuştu.
Köprülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemisyle meclise sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi; Tekirdağ ilinde 01.01.2011- 01.01.2016 tarihleri arasında kaç iş kazası meydana gelmiştir? İlçelere göre dağılımı nedir? Bu kazaların sonucunda kaç işçi hayatını kaybetmiştir? İlçelere göre dağılımı nedir? Kazalar sonucunda kaç işçi malulen emekli olmak zorunda kalmıştır? İlçelere göre dağılımı nedir? Yaşanan ölümlü veya yaralanmalı iş kazaları hakkında, anılan tarihler arasında ceza alan herhangi bir şirket, firma var mıdır? Tekirdağ ilinde meydana gelen iş kazaları, en çok hangi iş kollarında ve alanlarında meydana gelmektedir? Bu iş kolları ve alanları üzerinde yeterli ve etkin denetim yapılmakta mıdır?