Edirne'ye gidecekler dikkat!

Edirne Belediyesi kentin en işlek yollarına kule şeklinde 7'si hız, 5'i kırmızı ışık ihlallerini kontrol edecek kule radarların kurulum çalışmalarını tamamladı. Sistemin 2 Nisan Cumartesi g?

GÜNDEM 31.03.2016 01:35:00 0
Edirne

Var olan mobese ve trafik izleme sistemine ek olarak, kule şeklinde araçların hızlarını ve kırmızı ışıkta ihlallerini tespit edip otomatik fotoğraflama yapabilen 12 sabit radar cihazı konuldu. Yaklaşık 4 ayda tamamlanan sistem kentte trafiğin yoğun olduğu cadde ve bulvarlara kuruldu. Edirne Belediye Başkanlığı'nın Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı özel izinle kurulan sistemin 2 Nisan Cumartesi günü sabah 08.00’da çalışmaya başlayacağı bildirildi. 

EMNİYETTE MERKEZ KURULDU
Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sistemi nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğü binasında özel bir merkez kuruldu. Bilgisayarlar ve büyük ekranların konulduğu merkezde hız ihlali ve yada kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler otomatik fotoğraflama ve görüntüleme yapan sistem sayesinde tespit edilerek adreslerine ceza makbuzu gönderecek.
KAPIKULE YOLU HIZ LİMİTİ ARTTIRILDI
Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na giden yol üzerinde hız limitleri yeniden belirlendi. Edirne Trafik Komisyonunca gümrük yolundaki hız limiti otomobiller için 110, otobüsler için 90, kamyonlar için ise 85 kilometreye çıkarıldı. Şehir merkezinde ana arter konumundaki Atatürk Bulvarında limit otomobil, otobüsler ve kamyonlar için 50 kilometre/saat olarak belirlendi. 
EN AZ CEZASI 199.5 LİRA
Yılbaşından itibaren yeniden belirlenen trafik cezalarına göre kırmızı ışıkta geçmenin ve hız sınırını yüzde 30'a kadar aşmanın cezası 199.5 liraya yükseltildi. Hız ihlalinde sürücüler 30'un üzerinde seyrederse bu ceza 412 liraya kadar çıkabilecek.