Tren seferleri için 7 bin imza

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde Çerkezköy-Uzunköprü tren seferlerinin yeniden başlatılması için başlatılan imza kampanyası sona erdi. Toplanan 7 bin imza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanlÄ

GÜNDEM 30.03.2016 01:55:00 0
Tren seferleri için 7 bin imza

Trakya üzerindeki demiryolu ağında yapılan düzenleme çalışmalarının ardından 3 yıl sonra, 1 Kasım erken seçimleri öncesi geçtiğimiz 20 Ekim'de başlanan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferleri 15 Şubat günü,yolcu azlığına bağlı zarar ettiği gerekçesiyle TCDD tarafından durdurulmuştu. Bu karar büyük tepki toplamıştı.

KAYMAKAMLIĞA TESLİM EDİLDİ
Uzunköprü – Çerkezköy tren seferlerinin iptal edilmesinin ardından Uzunköprü'de vatandaşlar 'Trenimizi geri istiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.Bu kapsamda 7 bin imza toplandı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Memet Akbal ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte, toplanan imzaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderilmesi için Uzunköprü Kaymakamlığına teslim etti.
Trenlerini geri istediklerini belirten İşbilen, "20 Ekim 2015’te başlayan tren seferlerimiz çok kısa bir sürede iptal edildi. Demirtaş Mahallesinde yapmış olduğumuz basın açılamasında sonra bir imza kampanyası başlattık. Toplandığımız imzaların büyük bir kısmı Çorlu ve Çerkezköy’de kalan vatandaşlarımız tarafından atılmıştır. Bölgemizin en önemli ulaşım araçlarından biri olan tren seferlerinin tekrar başlaması için toplamış olduğumuz imzaları bakanlığa gönderilmesi için Uzunköprü Kaymakamlığına teslim ettik."dedi.