Bakan Müeezzinoğlu'na kilometre tepkisi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müeezzinoğlu'nun da katıldığı Edirne Sarayiçi'nde düzenlenen ambulans dağıtım törenine 700 kilometr

GÜNDEM 29.03.2016 00:26:00 0
Bakan Müeezzinoğlu

Milletin vekili olarak vatandaşın 1 kör kuruşunun peşinde olduğunu belirten Gaytancıoğlu, "Ankara’ya 188 kilometre uzaklıktaki Bolu’ya verilecek ambulansın Edirne’ye getirilip tekrar Bolu’ya gönderilme kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Bolu gibi bir çok ile Ankara’dan Edirne’ye gelen ambulanslar dağıtılmış, akaryakıt masrafının yanında ambulansları getiren personelin yol ve konaklama giderleri de büyük bir maliyet oluşturmuştur. Bakanlık bu organizasyon için ambulanslara ne kadar akaryakıt harcamış, görevlilerin yol ve konaklama masrafı ne kadar tutmuştur. Biz Edirne Halkı olarak bunu öğrenmek istiyoruz.” dedi.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Gaytancıoğlu, şu soruları yöneltti: 27 Mart 2016 Pazar günü Bakanlığınız Edirne Sarayiçinde sizinde bulunduğunuz törende 17 İle 102 Ambulans dağıtımını törenle gerçekleştirmiştir. Bakanlığınız yaptığı bu organizasyon ile 700 kilometre uzaklıktaki Ankara’dan 102 ambulans getirmiş ve bu ambulansları Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerine dağıtmıştır. Ambulansların Ankara’dan Edirne’ye gelişi, Ankara’dan sadece 188 kilometre uzaklıktaki Bolu’ya gidecek olan ambulansların da 188 kilometre yol yerine Ankara – Edirne – Bolu güzergahını izleyerek yaklaşık 1200 kilometre yol kat etmesi kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştır. Öyle ki sadece yakıt masrafı değil 100’den fazla görevlinin de yol ve konaklama masrafı oluşmuştur. Buna göre; 17 ile 102 ambulans dağıtımı neden Edirne ilinden yapılmıştır?  Ankara’dan 188 kilometre uzaklıktaki Bolu’ya gidecek ambulans neden Edirne’ye getirilmiş sonra tekrar Bolu’ya gönderilmiştir?  102 ambulans Edirne’ye gelişinde ve Edirne’den dağıtılan illere geçişi esnasında ne kadar akaryakıt kullanılmıştır? Bakanlığınıza ambulansların akaryakıt maliyeti ne kadar olmuştur? Ambulansları getiren 100’den fazla görevlinin yol ve konaklama masrafları ne kadar olmuştur?