Tarihi caminin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Orta Camii'nin açılış programına katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ'a geldi. Akdoğ

GÜNDEM 25.03.2016 22:46:00 0
Tarihi caminin açılışını yaptı

Terörle mücadelede Türkiye’nin Avrupa ülkeleri tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen Akdoğan, "Bütün bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Terör örgütünün adının ne olduğu önemli değil. İster pkk olsun, ister daeş olsun, ister dhkp-c olsun, ister paralel yapısı olsun. Bütün bu şer cephesi Türkiye düşmanları, Türkiye’nin aleyhine olacak şekilde bir ittifak kurmuş durumdalar ve bizde bunların hiç birini ayırt etmeden hepsiyle topyekün bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadele sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. Bu noktada terör insanlığın ortak belası olduğu için ortak bir dayanışma mücadele gerekiyor. Bugüne kadar Türkiye Avrupa ülkelerinin çifte standart uygulamasından dolayı hep yalnız bırakıldı" dedi.
CANLARINI SİPER ETTİLER BU VATAN İÇİN
Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından Akdoğan ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Orta Cami’nin açılış programına katıldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terörün dini, milleti ve ırkı olmadığını söyledi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar bu millet ve bayrak için kurşunun önüne atladılar. Canlarını siper ettiler bu vatan için. Bize düşen onların emanetlerine sahip çıkmaktır. Kurtuluş savaşımızda onlar nasıl istiklalimizin için geçmişten bugüne kadar 10 binlerce vatan evladı şehit oldu, bugünde istikbalimiz ve birlik beraberliğimiz için vatan evlatları şehit oluyorlar. Bakın terörün adı ne olursa olsun Ankara’da otobüs durağında otobüs bekleyen masum sivil insanları katletmek bu nasıl bir canavarlıktır? Çocuklar sınavdan çıkmış evlerine gidecekler yarına dönük bir sürü planları var. Siz bu insanları masumları katlediyorsunuz. Bu insanlığa savaş açmaktır. Brüksel havalimanında küçücük çocuklar ölüyor. Kim olduğunu bilmiyorsun. Öldürdüğün insan Müslüman’ı var, Hıristiyan’ı var, Yahudi’si var, yaşlısı, genci var. Bu nasıl bir cinayettir. Bu yüzden terörün dini, milleti ırkı yoktur. Ne hedef aldığı insanlar da böyle bir ayrım gözetir, ne eylemi gerçekleştirenin ideolojisi vardır. Bunlar insanlığa savaş açmıştır. İnsanlığın ortak belasıdır. Dinimize göre bir masum insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir."
Konuşmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Orta Camii’nin açılışını yapan Akdoğan, burada cuma namazını kıldıktan sonra Tekirdağ’dan ayrılarak İstanbul’a geçti.