Yüceer'den bakan Ramazanoğlu'na tepki

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman'daki çocuk cinsel istismarı ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun 'bir kere rastlanmış' yönünde açıklama yaptığını belirter

GÜNDEM 25.03.2016 01:07:00 0
Yüceer

DEVLETİN GÖREVİ YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK

Yüceer TBMM Genel Kurul’da CHP Grubu adına Karaman’da yaşanan çocuk cinsel istismarı üzerine konuştu. Devletin vatandaşların yaşam hakkını koruyamadığını öne süren Yüceer, "Tüm devletlerin ortaya çıkış amacı ve en temel görevi vatandaşlarının yaşam hakkını savunabilmesidir. Sokakta, işten eve giderken huzurla gitmesini sağlamak, güvenliğini sağlamak; okullarda, yurtlarda eğitim alanlarında onun cinsel istismara, tacize, tecavüze, kötü muameleye uğramamasını sağlamaktır. Ama devletimiz maalesef ne can güvenliğini sağlayabiliyor vatandaşın ne de çocuklarımızın cinsel istismara ve ihmale uğramasını engelleyebiliyor. Bu önerge sadece bir Meclis araştırması değil, aslında, yıllardır görmezden gelinen bir vahşeti, çocuk istismarını ve yapılmayan denetimleri, örtbas çabalarının araştırılması ve hesap sorulması” dedi.

KİMSE MÜNFERİT DEMESİN!

Yıllardır devlet yurtlarında, sokakta, tutukevlerinde, okullarda, istismar, taciz ve tecavüz olduğunu kaydeden Yüceer, bunların görmezden gelme ve örtbas etme çabalarının ayyuka çıktığını kaydetti. Karaman’da yaşanan vahşetle ilgili Yüceer şöyle konuştu:

Kimse bunun münferit olduğunu söylemesin, "Bir kere rastlanmış olması hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz." hiç demesin. Bu münferit, Pozantı münferit, Sincan münferit, Hüseyin Üzmez münferit. Bunlar münferit de sizin sorumluluğunuz, görevleriniz nerede? Altında imzamız olan sözleşmeler "Çocuklarınızı cinsel istismara karşı koruyun." diyor. Bu sözleşmeler, bu biraz önce saydığınız planlamalar, projeler, peki Hükûmete bu cinsel istismarı önleme sorumluluğunu vermiyor mu? Siz ne yapıyorsunuz? Siz neden o koltuklarda oturuyorsunuz; neden işgal ediyorsunuz? O çocukları korumak, cinsel istismarı önlemek sizin görev tanımınızın içinde yok mu? Bunun yerine, hizmetleriyle ön plana çıkan bir kurumu savunmak mı sizin göreviniz? Evet, yıllardır yapılan budur, gerçekten budur. 45 çocuktan bahsediyoruz, aylarca süren istismardan bahsediyoruz. Kimse bunları görmedi mi Allah aşkına? Bu çocuklar bunları yaşarken kimsenin haberi olmadı mı? Hiçbir denetleme yapılmadı mı bu vakıflara? Ufacık çocuklar tacize, tecavüze uğrarken kimse bunun farkına varmadı mı? Karaman İl Millî Eğitim Müdürü ne işe yarıyor, ne yapıyor? Onca müdür, onca öğretmen bunca olay yaşanırken ne yapıyordu Allah aşkına? Yanıt aranması gereken sorular ve çözülmesi gereken sorunlar buradayken Sayın Bakan çocukların tecavüze uğradığı yurdu işleten vakfı savunuyor. Bunu ne devlet yönetimiyle ne bir kadın olmakla, kusura bakmayın ne de empati duygusuyla bağdaştırmak mümkün değil. Bunun adı akıl tutulması, bunun adı bu.
ÖRTBAS EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bizim için, çocuklar söz konusuysa, çocuk istismarı söz konusuysa bu olay münferit olamaz” diyen Yüceer, “Devletin çocukları koruma görevinin yerine getirilmediğine tanıklık etmeyi sürdüreceğiz ve diyorum ki son olarak, hiçbir suçun, hiçbir ihmalin örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.