Canlı bomba paylaşımına gözaltı

Edirne'de sosyal medyada 'canlı bombalı' terör saldırıları olacağına ilişkin yazılar paylaşan 49 yaşındaki Hanife M., polis tarafından gözaltına alındı.

GÜNDEM 23.03.2016 23:28:00 0
Canlı bomba paylaşımına gözaltı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara ve İstanbul’daki 'canlı bomba' saldırılarının ardından Hanife M.’nin kendisine ait Facebook sayfasında 20 Mart günü paylaşımlarda bulundu. Hanife M. adını verdiği bir il kuruluşta 'canlı bomba' saldırısı olacağını ileri sürerek, bunun herkes tarafından paylaşılmasını istedi.

Savcılık talimatıyla ‘Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak’ iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Hanife M.’nin evinde de arama yapıldı. Hanife M., Edirne Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.Hanife M., buradaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
ÖZÜR DİLERİM
Serbest kaldıktan sonra Hanife M., sosyal medya hesabından şunları yazdı: "Mücadelem masum insanların, çocukların suçsuz yere lanet terör yüzünden zarar görmemesi ölümler olmamasıydı. ABD başkonsolosu kendi milletini il il uyarmıştı o duyulmadı görünmedi. Benim paylaşımlarım görünmüş. Eğer halka yanlış izlem bırakmışsam bu paylaşımımda
herkesten özür dilerim. Daha sonra bu konuyla ilgili yazmaya devam edeceğim tabiki el konulan bilgisayarım ve telefonum geri verildiğinde .