Gönüllü kurtarma ekibi aranıyor

2009 yılında İstanbul'da kurulan ve şuanda 14 ilde temsilciliği olan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) Genel Koordinatörü Hatice Eraslan ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire

GÜNDEM 23.03.2016 23:05:00 0
Gönüllü kurtarma ekibi aranıyor

Bu işin gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirten MAGAME Çerkezköy Temsilcisi Adem Negiz," Çerkezköy’de bir temsilciliğimiz var. Fakat biz yeni bir yapılanma içine girmek istedik ve bunun için yeni bir ekip oluşturma çalışmalarına başladık. Temsilciliğimiz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimi içinde bulunuyor. 18 yaşından büyük olan, Tekirdağ sınırları içinde ikamet eden ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan herkes, tüm meslek erbapları Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi’ne katılabilir. Müracaatlar 10 Nisan tarihine kadar Çerkezköy’deki ofisimize ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki ofisimize yapılabilir” dedi.

GÖNÜLLÜLERE EĞİTİM VERİLECEK
MAGAME’nin Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Ekibi olarak ikiye ayrıldığını kaydeden Negiz, “Mahalle Afet Gönüllüleri’nin eğitimleri 1 hafta sürüyor. Acil Müdahale Ekibi’nin eğitimleri ise 1 yıl sürüyor. Biz Çerkezköy’de her mahallede bir temsilcilik oluşturmak istiyoruz. Afet anlarında Mahalle Afet Gönüllüleri, Acil Müdahale Ekibi olay yerine gelinceye kadar ihtiyaçları karşılamakla görevlidir” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ