Protokol, yaşlılarla kahvaltıda bir araya geldi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile Güneşler Otel'de Yaşlılara Saygı Haftası nedeni kahvaltı programı düzenlendi,.

GÜNDEM 23.03.2016 00:48:00 0
Protokol, yaşlılarla kahvaltıda bir araya geldi

Kahvaltıya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı.
YAŞLILARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Yaşlılarımız bizim için çok önemli. Annelerimiz, babalarımız yemeyip yedirdi, içmeyip içirdi, uyumayıp uyuttu ve bizleri bugünlere getirdi. Biz, bugün bütün yaşlılarımızı burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Hepimizin adına, tüm yaşlılarımızın ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.
GÜNÜMÜZ TOPLUMUNDA AZALDI
18–24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle büyükleri bir arada toplamamak istediklerini dile getiren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Yaşlılarımıza gösterdiğimiz saygı ve sevgi 1 gün, 1 hafta değil de her gün olmalı. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında bir köprüdür. Onlar bereketin simgesidir. Onlara saygı duyup merhamet etmemiz gerekmektedir. Dualarımızın kaynağı büyüklerimizdir.Bizim dinimiz büyüklere, yaşlılara çok önem veriyor. Bu önem, günümüz toplumunda ne yazık ki azalmış vaziyette. Yaşlılarımızı huzur evlerine gönderiyoruz. Adı huzur ama yaşlılarımız, büyüklerimiz oralarda huzursuz oluyorlar. Aile, büyüklerle anlamlıdır. Son zamanlarda, modernleşmeyle birlikte çekirdek aileye önem verilmeye başlandı. Görüyoruz ki o çekirdek aileler dağılıyor. Bu yüzden büyüklerimizin kıymetini bilelim, onlarla huzur duyalım” dedi.
BÜYÜKLERİMİZDEN ALDIĞIMIZ DUALARLA YAPIYORUZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise,“Biz burada, yaşadığımız şehre hizmet mücadelesindeyken, bu vazifeyi sizlerle, büyüklerimizden aldığımız güç ve dualarımızla yapıyoruz. Şehrimizin geleceğini sizlerle birlikte hazırlıyoruz. Bizler büyüklerimize karşı 1 hafta değil, her zaman sevgili ve saygılıyız. Biz böyle gördük, böyle de devam edecek. Destek ve dualarınızı bu süreçte eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.
GEREKEN SAYGIYI GÖSTERMEK HEPİMİZİN GÖREVİ
Yaşlılar haftasını tebrik ettiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Kültürümüzün yarınlara aktarılmasına vesile olan büyüklerimize gereken saygıyı göstermek hepimizin görevidir. Sağlıklı, güvenli ve huzurlu yaşamalarını sağlamak önceliğimizdir. Bizler, onları asla bir yük olarak görmeyip, varlıklarından mutluluk duyan bir medeniyetin insanlarıyız” dedi.
18–24 Mart Yaşlılar Haftası’nın yaşlıların sorunlarına çözüm bulmak, duyarlılığı arttırmak ve toplumdaki önemlerine dikkat çekmek adına çok önemli bir gün olduğuna değinen Kaymakam Kubilay, “Bu durum sadece 1 hafta değil, her zaman sürmeli. Gençlerimizin bu bilinçte olması ve bir gün mutlaka yaşlanacaklarını unutmamaları gerekir. Büyüklerimizi sevgi, saygı ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, programa katılan yaşlılar tek tek kendilerini tanıttılar ve ardından Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un babasına tüm yaşlıları adına plaket verildi.