Odaya kilitleyip bileziklerini aldılar

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde kendilerini evli çift gibi tanıtan E.E. ve H.G., komşuları S.C. adlı kadını eve çağırarak bir odada sabaha kadar zorla tuttuktan sonra bileziklerini alarak kaçtı.

GÜNDEM 22.03.2016 01:57:00 0
Odaya kilitleyip bileziklerini aldılar

Uzunköprü'de polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.E. ve H.G. tutuklandı.

Olay, İspat Cami Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre mahalleye taşınan E.E. ve H.G., kendilerini çevredekilere karı-koca olarak tanıtıp, bitişikteki komşuları S.C. ve Y.C. çiftiyle arkadaşlık kurdu. E.E., bir süre sonra komşusu S.C.'ye giderek eşinin cenaze nedeniyle memlekete gideceğini, kendisinin de hamile olduğu için evde yalnız kalmaya korktuğunu öne sürerek kendisini eve çağırdı. S.C.'de bunun üzerine kocası Y.C.'ye durumu anlatıp E.E.'nin evine gitti. Eve girdikten bir süre sonra S.C.'nin kollarını tutup, ağzını kapayan E.E. ve H.G., kadını bir odaya kapatarak kolundaki 4 altın bileziği aldı. Çift sabah kaçarken S.C.'yi de serbest bıraktı.
TUTUKLANDILAR
Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, E.E. ve H.G.'yi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yakalayıp gözaltına aldı. Keşan'a getirilen sahte karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Evli gibi davranın ikilinin, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.