Nevruz kutlamalarında terör lanetlendi

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında Rektör Prof.Dr. Yener Yörük örste demir dövdü. Kutlamalara katılanlar genelsel nevruz ateşinin üzerinden atladı. Trakya Üniversitesi Balkan Yerle?

GÜNDEM 22.03.2016 01:40:00 0
Nevruz kutlamalarında terör lanetlendi

Şenlik terör saldırılarında yaşamını yitirenler için Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük, nevruz bayramını buruk kutladıklarına belirterek, şöyle dedi: "Terörü yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Nevruz bu coğrafyanın bu medeniyetin bahar bayramı ve baharın başlangıcıdır. Nevruz yeniden doğuş ve diriliş günüdür. Üniversitemiz açısından da her gün yeniden doğuşun bir anlamda bize vurgusudur Nevruz. Her gün yeniden bilimi buluyormuş gibi bu coşku ve atmosferle bir aradayız. Ülkemizin daha çok kenetlenerek ve üreterek ileri noktalara ulaşmasını temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından Rektör Prof.Dr. Yener Yörük ve akademisyenlerin, örste demir dövdü. Kutlamalarda Yeniçeri kıyafeti giyen öğrenciler ok attılar. Kutlamalara katılanların Nevruz ateşinin üzerinden atlaması ile sona erdi. Ardından konuklara etli pilav ve ayran ikram edildi.