Trenimizi geri istiyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarları ile kahvaltı da bir araya geldi. Muhtarların talep ve şikayetlerini dinleyen Akay, 15 Şubat itibariyle TCDD tarafından zarar ettiği gerekçesiyle durdurulan Ã?

GÜNDEM 16.03.2016 22:19:00 0
Trenimizi geri istiyoruz

Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin 20 Ekim 2015'de törenle hizmete açıldığını hatırlatan Akay, "Sonra yeterli yolcu yok diye kapatıldı.Esas bu hat İstanbul’dan Edirne’ye kadar açılmalıdır.Biz Trenimizi geri istiyoruz.Biz sahip çıkıyoruz. Törenle hizmete açılan tren en azından 1 yıl devam etsin bir gör." dedi.
MUHTARLARLA BULUŞTU
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün Mekan Cafe’de, ilçedeki mahalle muhtarlarına kahvaltı verdi.Akay,muhtarlardan mahallelerinin sıkıntılarını dinledi ve yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı.
ŞUURSUZCA BİR AÇIKLAMA
Bir süre önce Çerkezköy'e gelen Türk Ulaşım-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın tren seferlerinin iptal edilmesinden Valilik ve Kaymakamlığın sorumlu olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Akay, “Ankara’dan geleceksin ilçede bir tur atacaksın sonra trene kimse sahip çıkmadı diyeceksin. Biz Valilik olarak,Kaymakamlık olarak Belediye olarak trenimize sahip çıkıyoruz. Bu yapılan açıklama şuursuzca yapılan bir konuşmadır. Biz burayı seçimlerde bile seçim malzemesi yapmadık. Biz burayı törenle hizmete açtık.Sonra yeterli yolcu yok diye kapatıldı.Esas olan bu hattın İstanbul’dan Edirne’ye kadar açılmasıdır.Biz Trenimizi geri istiyoruz.Biz sahip çıkıyoruz. Törenle hizmete açılan tren en azından 1 yıl devam etsin bir gör. Sendikacı geliyor, kimse sahip çıkmadı diyor. Biz Çerkezköylüler olarak trenimizi istiyoruz.”dedi.