Şehitler için dua ettiler

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Şehitleri Anma programı düzenlendi. Programda, şehitler için Mevlana Camii İmamı Mikail Yalçın tarafından K

GÜNDEM 14.03.2016 21:42:00 0
Şehitler için dua ettiler

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ile çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “18 Mart İstiklal Savaşının kazanıldığı tarihtir.İstiklal Savaşında ölenler ölü değildir.Onlar kendi vatanlarını ve dinlerini savunmak için şehit olmuşlardır. Çanakkale'de Allah bizim yanımızda olmuştur."dedi.
MEKANLARI CENNET OLSUN
Mehmet Akif deyince akla Çanakkale şiiri ve destanı gelmektedir diyen Müftü Tuna, "Mehmet Akif, İstiklal Marşımızda İstiklal Savaşını ve sonrasını dile getirmiştir.Bu nedenle Mehmet Akif deyince aklımıza Çanakkale geliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif’i rahmetle anıyor,mekanları cennet olsun diyorum.”dedi.
Müftü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından Tepe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sude Gündoğdu, İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okudu ve programa katılanlardan büyşük alkış aldı.