Akşener, istihbarat zafiyetine dikkat çekti

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in kurultay çalışması için çıktığı Trakya turunun son durağı Kırklareli oldu. Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener, yaptığÄ

GÜNDEM 14.03.2016 21:35:00 0
Akşener, istihbarat zafiyetine dikkat çekti

HAYATANI KAYBEDENLER İÇİN KURAN-I KERİM OKUNDU

Kırklareli’nde kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılanan Akşener, esnafları dolaşarak sohbet etti. Ardından Akşener Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.Burada Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı sonrası Ankara'daki saldırı da hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.
SORUMLU SİYASİ İKTİDARDIR
Ankara’daki bombalı terör saldırısına değinen Akşener, "Şubat ayında askeri servis araçlarımıza yapılan saldırının benzeri bu sefer anlaşılıyor ki polisimiz hedef alınmış. Kızılay’ın en kalabalık olduğu bir saatte yapılmış. Bundan dolayı çok üzgünüm. Amerika Birleşik Devletleri’nin internet sitesinde Ankara da özellikle Kızılay gibi kamu binalarının bulunduğu mekanlarda Amerikan vatandaşlarının bulunmaması gerektiğine dair bir uyarısı vardı. Basın yayın kuruluşlarında haber olmuştu. Buradan Ergenekon’u hatırlatıyorum. Dönemin Genel Kurmay Başkanı terör örgütü üyesi olmaktan içeri atılmıştı ve hapsedildikten sonra o dönemde tutuklanan askeriyenin mensuplarına ‘pardon özür dileriz hata yaptık’ deyip serbest kaldılar. Buradan ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Yargıya, emniyete, askere ve istihbarat teşkilatlarına görevlerini yapabilecekleri hukuki bir alt yapıyı hükümetin yerine getirmesi gerekmektedir. Yarın başlarına böyle şeylerin gelmeyeceğinden emin olması lazım ama ne yazık ki hükümetin bu konuda ayak sürdüğünü görüyoruz. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye’de aldığı istihbaratın karşılığı bizim karşılığımız. Eğer bizim istihbarat teşkilatımız burada bir zafiyet gösteriyorsa bununda sorumlusu bu teşkilatlarımızı çalıştırmak zorunda olan görevi bu olan siyasi iktidarındır” dedi.
KURULTAY TOPLANMALIDIR
Kurultay ile ilgili de konuşan Akşener, "Başta üst kurul delegelerimiz olmak üzere teşkilatlarımızın değerli mensupları dediler ki, töre işletilmelidir. Demokrasi işletilmelidir.Meşveret işletilmelidir ve bunun gereği olan, olağan üstü kurultay toplanmalıdır. Bu çağrıya genel merkezin cevabı tüzüğün şartlarını yerine getiriniz oldu.548 imza vererek büyük kurultayı talep ettiler.Topladık,götürdük genel merkezimize sunduk" ifadelerini kullandı.
MİLETİMİZ BİZE GÖREV VERİYOR
Trakya kızlarının haksızlığa tahammül edemediğini,haklarını iyi aradıklarını,haklı olduklarında ise yılmadıklarını, dönmediklerini ve korkmadıklarını belirten Akşener, "Bu yol Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar etme yoludur. Türkiye'yi yönetme zamanının geldiğini gösterdi. Milletimiz bize bir görev veriyor. Bizde onu alıp yerine getireceğimize söz veriyoruz. Biz Türkiye'de bir ilki başaracağız. Ülkücüler bir ilki başaracak.Demokratik haklarının kullanımı neticesinde hem bir değişim yaşatacaklar hem de bir meşveret yaratacaklar hem de olağan üstü kongreyi toplayacaklar" diye konuştu