20 bin imzayı Öğe'ye teslim ettiler

TBMM'ye sunulan yasa tasarısının geri çekilmesi için başlatılan imza kampanyası kapsamında Çerkezköy'de toplanan yaklaşık 20 bin imzayı Türk-İş üyesi yaklaşık 100 kişi teslim etmek için T?

GÜNDEM 4.03.2016 18:33:00 0
20 bin imzayı Öğe

Polis, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde güvenlik önlemi alırken, basın açıklaması nedeniyle Uğur Mumcu Caddesi kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Burada açıklama yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, “Türk-İş olarak bu kez ‘kiralık işçilik’ diye adlandırılan ücretli kölelik sistemine tepki göstermek amacıyla meydanlara çıktık. Yıllardır çalışanların yaşam koşulları ağırlaştı. Rekabet, ucuz iş gücü ile sağlanmaya çalışıldı. Kiralık işçi tasarısı ile sömürü çarkı güçlendirilmek isteniyor. Bu tasarı ile işçinin işverenden korunması mümkün değil. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

AK PARTİ'YE GİTTİLER
Basın açıklamasının ardından Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi Murat Koçak ve beraberindeki Teksif Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Türk Harb-İş Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener ile birlikte AK Parti İlçe Başkanlığı’na geçti.
EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
Çalışan, emekçi kesim kendileri için çok önemli olduğunu belirten Öğe, "Her zaman emekçilerin yanında olduğumuzu imza çadırınızı ziyaretimizde de ifade ettik. Biz bu düşüncelerde çok samimiyiz. Zaten hükümetimizin 1 Kasım seçimlerinde verdiği ‘asgari ücreti bin 300 lira yapma’ vaadini gerçekleştirmesi de somut örneğidir. Sizler demokratik hakkınızı kullanarak taleplerinizi dile getiriyorsunuz. Ne mutlu ki sendikaların hür bir şekilde çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. Çalışmalarınızla alakalı hükümetimizin ilgili bakanlıkları gerekenleri yapacaktır. Eğer bir mağduriyet varsa bu mağduriyet de giderilir” ifadelerini kullandı. Ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Türk-İş heyetine çikolata ikram etti. Toplanan imzaları ise Koçak, Öğe'ye teslim etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ